9. juli 2020
Drengene fra Vestegnen.
Drengene fra Vestegnen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet på Vestegnen
Opdateret 24. september 2014 kl. 15:29
Vestegnen - 24. september 2014 kl. 14:33
Af Bb2605.Blogspot.Dk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

Jeg skriver dette indlæg til lyden af en massiv mængde mennesker, der klapper i takt. Fordi de er samlet for at hygge sig og se 22 mand løbe rundt på en bane efter en lille læderbold.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne

Jeg bor nemlig relativt tæt på Brøndby Stadion og i øjeblikket er der hjemmekamp derovre. Folk kommer fra nær og fjern og fylder nabolagets gader, veje, busser og tog (og til tider parkeringspladser). Blot for at strømme som myrer til en tue. Deres formål er primært at opleve fællesskab og at støtte deres hold (og lidt at drikke øl, sodavand og spise pølser).

Fodbold har den kæmpe evne, at den kan bringe folk sammen. På tværs af alle skel, kan sidekammerater på stadion ses kramme hinanden helt umotiveret af glæde, når deres hold scorer det vindende mål. Jeg kan godt lide fodbold. Det er bare ikke så tit jeg kommer på stadion for at se en kamp. For det meste fordi det ikke lige passer ind i mit program. Men også fordi jeg er lidt for magelig. Vælger hellere sofaen end at sidde på en bænk i sol eller regn i over 2 timer.

Kan man lære noget af fodbold (ud over reglerne for off-side)? Måske kan vi lære, at være glade og håbefulde. Glæden over at se sit hold vinde kan bringe et smil frem hos de fleste. Og når jeg møder tilhængerne på vej ud eller hjem, kan deres glade ansigter - med deres farvede trøjer, flag, sange og gode humør (og som regel også lidt øl) - altid give mig et smil på læben. Fodbold kan også lære os, at se på en fremmed med nye øjne. At se, at den person, der sidder ved siden af os, er lige så god som én selv. Også selv om man ikke nødvendigvis holder med det samme hold.

Jeg er klar over, at der findes mindre gode sider af fodbold. Der er nogle gange (men ikke hver gang!) rapportager om slagsmål, provokation af politi og sikkerhedsfolk og upassende tilråb og sange. Men helt ærligt, hvis vi ikke giver plads i medierne til den dårlige omtale, så vil den måske ikke være det vi tænkte på, når vi overvejer, om vores børn skal med en tur på stadion. For heldigvis er den almindelige gennemsnitlige fodboldkamp bare en dejlig dag, hvor venner, familie og fremmede mødes og har en sjov og underholdende eftermiddag, trods holdet vinder eller taber!

Dog er det ret dejligt, at holdet på Vestegnen for tiden mest vinder... Eller - Ja ok, træerne vokser ikke ind i himlen. De tabte deres kamp her til aften!

arrow Livet på Vestegnen: Støt lokalt
19. maj 2020 kl. 06:43 Opdateret: kl. 06:38
arrow Livet på Vestegnen: Få gode klimavaner
05. april 2020 kl. 07:12 Opdateret: kl. 16:02
arrow Livet på Vestegnen: Lokalområder i forandring
18. januar 2020 kl. 06:57 Opdateret: kl. 14:41
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?