16. december 2018
Remouladerne fra Rema og Graasten får topkarakter af dommerne.
Remouladerne fra Rema og Graasten får topkarakter af dommerne.
Foto: Martin Soerensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Light eller almindelig - hvilken remoulade er bedst?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Light eller almindelig - hvilken remoulade er bedst?
Vestegnen - 14. april 2018 kl. 12:31
Af Louise A. Poulsen, Søndagsavisen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Søndagsavisen sidste år testede mayonnaise, blandede vi light og almindelig i blindtesten. Resultatet var belejligt for dem, der vil spare på kalorierne. Budget light-mayonnaise fra Føtex og Bilka smagte bedst af alle, vurderede dommerne.

Så heldigt falder det ikke ud for de kalorie-bevidste, når det gælder remoulade. To scorer topkarakter i kampen om at havne på fiskefileten på de danske frokostborde. Begge er i kategorien »original« og altså ikke light.

»Den kommer tættest på hjemmelavet. Der er god smagssymfoni og balance mellem syre og fedme. Den er blandt de groveste uden at være en grov remoulade og smager frisk,« siger lektor på Københavns Professionshøjskole Preben Ves­tergaard om Rema 1000's remoulade, der takseres til seks stjerner.

Meddommer Michael René, der netop har udgivet en bog om sensoriske tests og underviser samme sted, forklarer, hvorfor den dyrere Graasten-remoulade også får topkarakter.

»Den har et tilpas niveau af syre, lidt bitterhed og smag af pickles. Konsistensen er fin, og den har lidt anderledes smagsnoter end de andre, hvilket gør, at den skiller sig ud - på den gode måde,« siger han.

De to dommere er også begejstrede for K Remoulade, der får fem stjerner. Og så er der fire stjerner til tre light-remoulader fra Rema 1000, K og Graasten.

To Netto-remoulader taber

Sidst i testen ender de to remoulader fra Salatmes­teren, som kan købes i Netto.

»Salatmesteren er altså ikke mesteren i dag,« konkluderer Michael René, da testen er ovre, og dommerne får lov at se emballagerne.

Light-versionen får middelkarakteren tre stjerner. Michael René vil gerne honorere, at remouladen tør skille sig ud og være lidt innovativ med det, som begge dommere betegner som utvetydig karrysmag. Men den kan ikke komme i top, hvis man skal være tro over for den klassiske remouladesmag, enes de om.

»Jeg synes, at karrysmagen dominerer for meget. Det er ikke en klassisk remoulade - hvis man tror det, kan man blive skuffet,« siger Preben Ves­tergaard.

Sidstepladsen sætter Salatmesteren sig også på.

»Den smager næsten mere af mayonnaise eller fransk hotdog-dressing end remoulade og er bleges­t af alle,« siger Michael René.

»Ja, den er flad og mangler smag,« siger Preben Vestergaard og konkluderer:

»Salatmesteren er absolut de dårligste valg her.«

Konfronteret med den bedømmelse skriver kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked Mads Hvitved Grand i en mail:

»Smag og behag er som bekendt forskellig. Baseret på salg og forbrugertilbagemeldinger er Salatmesterens i den grad en remoulade, der falder i danskernes smag.«

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk