21. september 2019
Byggeriet af letbanen kommer med sikkerhed til at påvirke trafikken langs Ring 3 på Vestegnen. Her er det en visualisering af den færdige letbane gennem Vallensbæk.
Byggeriet af letbanen kommer med sikkerhed til at påvirke trafikken langs Ring 3 på Vestegnen. Her er det en visualisering af den færdige letbane gennem Vallensbæk.
Foto: © Fotograf Torben Eskerod
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Letbanen giver trafikbøvl: Trafikanter får ekstra information

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Letbanen giver trafikbøvl: Trafikanter får ekstra information
Vestegnen - 05. september 2018 kl. 08:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trafikken på og omkring Ring 3 på Vestegnen bliver påvirket de kommende år, når byggeriet af den nye letbane går i gang. For at mindske generne for trafikanter, er der indledt et nyt samarbejde og indført ny teknologi, som skal give bedre trafikinformation

arrow Læs også: Letbane-byggeri er i gang

Trafikanterne skal sikres størst muligt kendskab til trafiksituationen, mens byggeriet af Hovedstadens Letbane står på. Undervejs er det nemlig umuligt at undgå indsnævrede vejbaner, afspærrede småveje og længere rejsetid flere steder.

Derfor har kommunerne på hele strækningen indgået et nyt samarbejde med Vejdirektoratet.

Via samarbejdet vil information om letbanebyggeriet nå direkte ud til trafikanterne gennem Vejdirektoratets kanaler på Trafikinfo.dk, appen Trafikinfo og appen Trafikken Hovedstaden. Derudover sendes data også i feeds til blandt andet gps-systemer og Google Maps.

- Der er ingen tvivl om, at anlæggelsen af den nye letbane kommer til at berøre rigtig mange trafikanter i hovedstadsområdet i de kommende år. Via denne aftale kan vi informere om det, der forventes at påvirke trafiksituationen på og omkring Ring 3, og vi ser frem til samarbejdet om at levere god trafikinformation, mens letbanebyggeriet står på, siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

Ud over det direkte link mellem byggeri og trafikinformation vil informationer om den aktuelle trafiksituation blive mere detaljerede, end man er vant til som trafikant.

Siden 2017 har Hovedstadens Letbane i samarbejde med konsulenthuset COWI nemlig etableret trafiksystemet CitySense, som gør det muligt at måle bilisternes rejsetider på langs og på tværs af Ring 3. Over 60 sensorer og 4 tælleradarer er sat op langs strækningen og kan indsamle data fra de bilister, som har en mobiltelefon med i bilen og enten har slået Bluetooth eller Wi-Fi-signalet til.

På den måde kan Hovedstadens Letbane hele tiden overvåge og optimere trafikkens afvikling i takt med, at anlægsarbejdet skrider frem. Det er desuden planen, at informationerne skal overføres i realtid til Vejdirektoratets kort på trafikinfo.dk

- Vi ved, at anlægsarbejdet kommer til at påvirke trafikken meget i perioder, og vi har derfor i flere år arbejdet med, hvordan vi kan få trafikken til at flyde bedst muligt. En af løsningerne er en førsteklasses trafikinformation, som trafikanterne kan bruge som udgangspunkt for at tilrettelægge deres kørsel, siger Louise Høst, plan- og arbejdsmarkedsdirektør i Hovedstadens Letbane.

Byggeriet af Hovedstadens Letbane begynder allerede i år og vil flytte sig rundt på den 28 kilometer lange strækning frem mod letbanens åbning i 2025. Der vil være stor forskel på, hvordan arbejdet påvirker trafikken fra sted til sted i perioden. Det er derfor en god idé løbende at holde sig opdateret om trafiksituationen, så man kan tage beslutninger om afrejsetidspunkt, rute og transportform på et informeret grundlag.

arrow En højklasset bus 500S
02. september 2018 kl. 13:16 Opdateret: kl. 08:03
arrow Letbanen er nu en realitet
26. februar 2018 kl. 16:04 Opdateret: kl. 16:35