27. maj 2020
Succesforestillingen Lene og Lillebror vender tilbage på Teater Vestvolden i Hvidovre.
Succesforestillingen Lene og Lillebror vender tilbage på Teater Vestvolden i Hvidovre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lene og Lillebror vender tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lene og Lillebror vender tilbage
Vestegnen - 19. oktober 2019 kl. 19:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Succesforestillingen er igen på plakaten på Teater Vestvolden i Hvidovre frem til den 3. november.

Lillebror er helt vild med at lege, og Lene elsker at se børnefjernsyn fra gamle dage. Da Lillebror pludselig dukker op på skærmen, bliver Lene slet ikke overrasket. »Hvad skal vi lege?« spørger de hinanden. Lillebror, der er kendt fra DRs legendariske tv-børneprogram »Ingrid og Lillebror«, kan igen opleves på teaterscenen i en forestilling, der hylder fantasien.

- Vi rejser med Lillebror tilbage til fremtiden, hvor han støder ind i vores nutid og møder Lene, som rejser rundt og forsker i »gamle dage«. De kommer fra hvert deres sted, men derfor kan man jo sagtens både lære af hinanden, lege sammen og finde melodien, siger teaterchef Stephan Pollner.

Lene og Lillebror er en hyldest til fantasien.

- Det er da med en sund portion ærefrygt, vi kaster os over at arbejde med en så velkendt figur, og det er vigtigt, at Lillebror er, som folk husker ham fra tv-programmerne: fræk og helt sin egen, som han altid har været - og skal være. For han er sig selv!, siger Stephan Pollner.

Lillebror dukkede første gang op i DRs Kikkassen sammen med Ingrid. Nu vender han tilbage på teatret i selskab med Lene, der bliver spillet af skuespiller Lene Hummelshøj.

- Jeg er lige ung nok til at have set »Ingrid og Lillebror«, da det blev sendt, men jeg har set genudsendelser med dem, og i forbindelse med forestillingen har vi også set flere af de gamle programmer. Da DR optog »Ingrid og Lillebror« blev meget improviseret frem, og det kommer vi også til at gøre i forestillingen, siger Lene Hummelshøj.

Skuespiller Ernesto Piga Carbone skal ikke bare styre en dukke på en scene for første gang i karrieren, han skal samtidig lægge stemme til Lillebror. En opgave, som Bob Goldenbaum, der i dag er 84 år, gjorde oprindeligt. Derfor har Ernesto også studeret de gamle tv-programmer flittigt:

- Lillebror talte med en sin helt egen stemme, og havde en særegen form for humor - typisk rettet mod Ingrid. Det kommer han også til at have i vores forestilling. Ligesom Bamse er han egenrådig, og børnene skal også kunne se noget af sig selv i ham. Det er helt klart en af mine opgaver, siger Ernesto Piga Carbone.

Forestillingen Lene og Lillebror er skabt i samarbejde med DR for børn fra 4-7 år.

Læs mere på www.teatervestvolden.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?