19. april 2019
Står det til Albertslunds borgmester Steen Christiansen skal kommunen droppe Danske Bank som bankforbindelse.
Står det til Albertslunds borgmester Steen Christiansen skal kommunen droppe Danske Bank som bankforbindelse.
Foto: Jeppe Carlsen/jeppe carlsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil droppe Danske Bank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil droppe Danske Bank
Vestegnen - 24. september 2018 kl. 07:00
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Står det alene til mig, så skifter Albertslund Kommune bank så hurtigt som overhovedet muligt.

Sådan lyder det fra Albertslunds borgmester Steen Christiansen (S). Hans melding er en reaktion på den omfattende hvidvask-sag i Danske Bank.

- Det er helt uholdbart, at Danske Bank ikke har haft styr på tingene, og at de har været så lang tid om at reagere. Vi kan ikke have, at vores bankforbindelse opfører sig på denne måde, siger Steen Christiansen.

Den omsætning, som aftalen mellem Albertslund Kommune og Danske Bank repræsenterer, har en værdi på cirka 10 milliarder kroner om året.

Nu vil Albertslunds borgmester undersøge, hvornår og hvordan kommunen kan komme ud af den nuværende aftale, og hvordan et udbud af kommunens bankforretninger kan skrues sammen.

- Der ligger jo en lovgivning omkring sådanne udbud, og det sætter en grænse for, hvilke etiske krav, vi kan stille. Det er med andre ord ikke så ligetil. Men set med mine øjne, så bør vi presse så meget som muligt op til grænsen, siger borgmester Steen Christiansen.

Albertslund Kommune er i forvejen langt fremme med etiske krav til de virksomheder, man handler og samarbejder med. Det gælder fx på skatteområdet.

Politikerne i Albertslund Kommune skal nu drøfte sagen. Samtidig skal det undersøges, om Albertslund Kommune kan komme ud af den eksisterende kontrakt med Danske Bank - og om man kan forhindre, at Danske Bank kan give tilbud i forbindelse med et nyt udbud. Der bliver i høj grad tale om juridiske vurderinger.

De fleste af kommunerne i Søndagsavisen Vestegnens område har Danske Bank som bankforbindelse, og i flere kommuner overvejer man, om man kan fortsætte med Danske Bank oven på hvidvask-sagen. Det gælder blandt andet i Brøndby Kommune, har borgmester Kent Magelund (S) bekræftet.