17. september 2019
Glostrup Kommune opretter både et udsatteråd og et integrationsråd.
Glostrup Kommune opretter både et udsatteråd og et integrationsråd.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune opretter nye råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune opretter nye råd
Vestegnen - 22. marts 2019 kl. 12:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glostrup får nu både et udsatteråd og et integrationsråd.

Glostrup Kommune ønsker man at styrke dialogen med udsatte borgere og udvikle sine tilbud på udsatteområdet. Det vil kommunen gøre ved en større inddragelse af brugerne af de kommunale tilbud - i form af et udsatteråd.

- Vi skal gøre noget ekstra for de af vores unge eller voksne borgere, der lever i en udsat livssituation. De kæmper typisk med store udfordringer som hjemløshed, stof- eller alkoholmisbrug, prostitution, psykisk sygdom eller lever i voldelige relationer. De har ganske enkelt brug for vores hjælp til at hive sig op af det kviksand af problemer, de er fanget i. Ellers ender de måske med at blive suget så langt ned, at der ikke er nogen vej tilbage. Udsatterådet skal gøre os dygtigere til at give den rigtige hjælp på det rigtige tidspunkt, siger Lars Thomsen, der er formand for social-, sundheds- og seniorudvalget.

Rådet kommer til at bestå af syv faste medlemmer og en-to tilforordnede fra Glostrup kommune.

Udsatterådets formål er at understøtte og forstærke tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab for udsatte borgere i Glostrup Kommune, så alle borgere får mulighed for at deltage aktivt i byens liv og udvikle egne evner og ressourcer. Rådet skal desuden være et samlende dialogforum for indsatsen på udsatteområdet i Glostrup Kommune og at være rådgivende for Glostrup Kommune om udsatteområdet.

Glostrup får også et integrationsråd. Tanken er, at rådet skal understøtte og forstærke integrationsindsatsen i kommunen og sikre, at indsatsen er med til at fremme etnisk ligestilling. Rådet skal fungere som et samlende dialogforum, der kan rådgive kommunen på integrationsområdet.

- Jeg synes, at vi i Glostrup har en velfungerende integrationsindsats. Langt de fleste glostruppere med flygtningebaggrund eller med anden etnisk baggrund er faktisk ret fint integreret i vores lokalsamfund. Vi har fx ingen Vollsmose eller en Mjølnerparken her i Glostrup. Men naturligvis har vi også udfordringer på integrationsområdet hos os. I Vestervangskvarteret giver andelen af tosprogede på skolen og i vores institutioner en ubalance, som vi skal blive dygtigere til at håndtere. Det er blandt andet derfor, vi har besluttet at oprette integrationsrådet. Det skal hjælpe os med at træffe de bedst mulige beslutninger på området, så vi også om fem, ti eller tyve år kan sige, at integrationen i Glostrup fungerer godt, siger Torben Jensen, der er formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Glostrup Kommune.