20. november 2018
Kollegaerne tænker fortsat daglig på drabet på deres kollega. Arkivfoto
Kollegaerne tænker fortsat daglig på drabet på deres kollega. Arkivfoto
Foto: BRAND-ISHOJ.DK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kolleger efter drab på Jesper Jul: Vi tænker på det hver dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolleger efter drab på Jesper Jul: Vi tænker på det hver dag
Vestegnen - 13. februar 2018 kl. 13:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi tænker stadig på det hver dag. Sådan lyder det fra kollegerne til politibetjenten Jesper Juul, som blev skudt og dræbt i december 2016, da han mødte ind på sit arbejde på politigården i Albertslund.

Tirsdag starter ankesagen mod den 27-årige gerningsmand i Østre Landsret. Selvom der er gået mere end et år siden drabet, sidder den tragiske episode stadig dybt i de betjente, der mistede deres kollega, fortæller Jørgen Jensen, som er formand for Vestegnens Politiforening.

arrow Læs også: Politidrab: Gerningsmand i forvaring

- Det er bestemt ikke gået væk. Når vi kommer på arbejde, parkerer vi på samme plads, hvor han blev skudt den dag. Vi tænker på det hver dag, siger han til Avisen.dk.

Den tragiske hændelse har medført nogle konkrete ændringer på arbejdspladsen, for eksempel øget videoovervågning.

Er betjentene blevet mere utrygge efter drabet?

- Vi er blevet mere opmærksomme på, at det kan ske for enhver. For det var jo fuldstændigt tilfældigt, at det lige var Jesper Jul, det gik ud over. Så det med, at det også kan ske for mig, det sidder dybt i os alle sammen, siger Jørgen Jensen til Avisen.dk.

Generelt er politifolk blevet mere opmærksomme på sikkerhed og hvordan situationer kan udvikle sig i farlig retning, både som følge af drabet på Jesper Jul og terrorangrebet i København for tre år siden. Det fortæller formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt.

- Der er ingen tvivl om, at vi oplever en hårdere virkelighed, siger han til Avisen.dk.

En af måderne, politiet takler det på, er ved konstant at evaluere hændelser taktisk og se på, hvordan situationer kunne have udviklet sig i andre retninger, fortæller han.

Og så har politiet en ordning med, at hvis en betjent er ude for en voldsom hændelse, skal han eller hun bagefter tale med en psykolog.

- Vi bliver slet ikke spurgt. Det er bare sådan, det er. Det er en rigtig god ordning, for så behøver man ikke selv stå og overveje, om det nu er nødvendigt eller ej, siger Claus Oxfeldt og tilføjer, at det har kørt sådan i nogle år nu.

Der forventes at falde dom i sagen om drabet på Jesper Jul på torsdag. Gerningsmanden, den 27-årige Mikkel Starsø Renard, blev i Retten i Glostrup i september idømt forvaring for drabet. Han har erkendt, at han skød politibetjenten, men mener, at der ikke var tale om drab, men om grov vold med døden til følge. Derfor har han anket dommen.

arrow Sikkerheden er skruet op på politigård siden politidrab
12. februar 2018 kl. 05:15 Opdateret: kl. 05:16
arrow Dømt til forvaring: Det var overlagt drab på politibetjent
15. september 2017 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:04
arrow Advokat for formodet politimorder håber på fair retssag
12. september 2017 kl. 05:00 Opdateret: kl. 05:02

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk