16. oktober 2021
Luftfoto af området, hvor den kommende letbanestation i Glostrup skal bygges.
Luftfoto af området, hvor den kommende letbanestation i Glostrup skal bygges.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan give gener: Bygger rampe ved stationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan give gener: Bygger rampe ved stationen
Vestegnen - 12. december 2020 kl. 06:47

Hovedstadens Letbane går nu i gang med byggeriet af den kommende rampe, som skal føre letbanen op og ned mellem broen på Søndre Ringvej og Glostrup Station. Med rampen vil letbanen kortvarigt forlade Ringvejen for at køre helt ned til Glostrup Station, så man som passager nemt og hurtigt vil kunne skifte mellem letbane, tog og bus.

Arbejdet i området har været i gang siden foråret, hvor der er bygget broer til letbanen og hvor man har forberedt området langs jernbanesporene, hvor letbanen skal løbe på den tidligere parkeringsplads. Derfor er parkeringsområdet blevet ryddet, og bygninger ved stationen er revet ned for at gøre plads til letbanestationen.

Fra uge 2 i det nye år forventer Hovedstadens Letbane at tage hul på en periode med støjende arbejde, hvor der laves fundamentet til den kommende rampe. Det støjende arbejde består primært af at vibrere spunsplader i jorden langs banen fra broen og ned mod Glostrup Station. Her vil spunspladerne være med til at danne rammen for letbanens fremtidige linjeføring.

Det forventes, at det støjende funderingsarbejde afsluttes i midten af marts 2021.

Anlægsarbejdet bliver som udgangspunkt udført i tidsrummet kl. 07-22 på hverdage samt weekend og helligdage kl. 8-18. De mest støjende aktiviteter såsom spunsarbejdet vil fortrinsvis blive udført i tidsrummet kl. 7-18 på hverdage. Udover støj kan arbejdet også medføre vibrationer, hvis man er tæt nabo til byggepladsen.

Hovedstadens Letbane forventer, at byggeriet af rampen til letbanen ved Glostrup Station løber frem til foråret 2022.

Rejser du til udlandet i år?