7. marts 2021
Find trækæmperne.
Find trækæmperne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmperne på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmperne på Vestegnen
Vestegnen - 31. august 2016 kl. 11:45
Af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Hold kontakten

Denne sommer har jeg været på jagt. På jagt efter kæmper faktisk. Jeg har nemlig brugt nogle af dagene her i sommer på at finde de flotte trækæmper, som er sat ude i naturen forskellige steder på Vestegnen. Trækæmperne er forskellige kæmper med fine navne. De er kreeret af kunstneren Thomas Dambo og er primært bygget med hjælp fra frivillige - unge som gamle. De er lavet af diverse genbrugsmaterialer og kan derfor stå i naturen, indtil de forfalder på naturlig vis.

Kæmperne bliver bygget i anledning af, at Rødovre, Albertslund, Hvidovre, Ishøj, Høje-Taastrup og Vallensbæk kommuner i uge 37 afholder Vestegnens Kulturuge med en masse aktiviteter.

Faktisk begynder Kulturugen allerede fredag den 9. september og slutter først søndag den 18. september. Der er derfor rigelig tid til at komme ud og opleve de mange forskellige tiltag, som de deltagende kommuner disker op med. Programmet er faktisk mere varierende end jeg havde regnet med og der er noget for både små og store.

Jeg har ikke deltaget i Kulturugerne før, men allerede nu har jeg været en del af dem. Jeg har jo fundet tre af de flotte trækæmper. Der vil inden uge 37 være én kæmpe i hver af de deltagende kommuner og jeg håber at kunne finde dem alle inden, selv om det i mine øjne helst skal være på dage med nogenlunde vejr.

Meningen med kæmperne er jo, at man skal komme ud til naturområder på Vestegnen, som man ikke lige har set eller besøgt før. Derfor er de gemt godt af vejen. De seks hemmelige kæmper findes på hemmelige gemmesteder i kommunerne. De er svære at se, hvis man ikke kigger ordentligt efter, men så kan man jo bruge tiden man leder, med at gå på opdagelse og nyde den del af Vestegnen, som man kommer forbi.

Jeg har endnu ikke besøgt en kæmpe, hvor jeg ikke også har mødt andre mennesker og fået en lille snak - enten om projektet eller om noget helt andet. Det er en super måde at bringe folk ud i naturen og ud blandt andre mennesker. Jeg har set både børn og voksne være begejstrede over kæmperne. Især første gang man oplever dem er helt specielt. For de er virkelig flotte - kunst og natur i én skøn forening.

Læs mere om Vestegnens Kulturuge og se programmet på www.vkir.dk

Jeg glæder mig til at opleve så meget som muligt.

arrow Livet på Vestegnen: Hvad tør vi tro på i 2021?
10. januar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 15:39
arrow Livet på Vestegnen: Så blev det efterår
18. oktober 2020 kl. 06:33 Opdateret: kl. 07:52
arrow Livet på Vestegnen: Det roder
06. september 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:57
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?