16. december 2017
Next på Vejlebrovej i Ishøj holder infoaften torsdag den 12. oktober.
Next på Vejlebrovej i Ishøj holder infoaften torsdag den 12. oktober.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Inspiration til ungdomsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inspiration til ungdomsuddannelse
Vestegnen - 10. oktober 2017 kl. 11:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Next i Ishøj holder informationsaften, hvor der blandt andet er fokus på de nye erhvervsuddannelser på Vestegnen.

Årets varmeste emne inden for uddannelsesområdet har igen i år været manglen på elever på erhvervsuddannelserne. For selv om et stigende antal af Ishøjs unge i år er søgt mod en erhvervsuddannelse ændrer det ikke på det generelle problem, at flere og flere unge søger mod gymnasierne. Det betyder, at Danmark i fremtiden kommer til at mangle faglærte til at løse vigtige opgaver ude i virksomhederne.

Next Uddannelse København vil gerne udfordre de unges uddannelsesvalg og inviterer derfor til infoaften torsdag den 12. oktober på Vejlebrovej i Ishøj i tidsrummet 19-21. Her kan man blandt andet stifte bekendtskab med de mere end 40 erhvervsuddannelser, skolen har, ligesom det vil være muligt at høre mere om Next's 10. klasser og gymnasier.

»Hvis man overvejer en konkret uddannelse eller blot har lyst til at snuse lidt til det hele, er man meget velkommen, og vi lover at stå klar til at svare på spørgsmål omkring uddannelserne,« siger Kirsten Eskildsen, der er kommunikationschef i Next Uddannelse København.

Nogle af de uddannelser, man kan opleve ved infoaftenen, er helt nye på Vestegnen. Det drejer sig om tømreruddannelsen, der åbnede med de første elever i Ishøj denne sommer. Men også murer-, anlægsstruktør-, bygningsstruktør-, brolægger-, produktør- og procesoperatøruddannelsen satser Next på at åbne i Ishøj.

»Vi er rigtig glade for, at vi har haft mulighed for at byde det første hold tømrere velkommen i Ishøj. Desværre havde vi ikke nok ansøgere denne sommer til at starte hold ud på de andre uddannelser, men vi håber, det kan lade sig gøre i 2018,« siger Kirsten Eskildsen og forklarer videre:

»Hvis man tager en af de nævnte uddannelser, har man gode forudsætninger for at få et vellønnet arbejde, når man er færdig med uddannelsen. Derfor er det så afgjort noget, man som ung på Vestegnen bør have med i sine overvejelser, og infoaften-arrangementet den 12. oktober er en rigtig god mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål,« siger hun.

En af de bekymringer, der ofte er omkring erhvervsuddannelserne, er at man ikke har mulighed for at læse videre bagefter, og at man derfor går i stå.

»Vi ved, at det er en bremseklods for nogen. Men der er faktisk rigtig mange muligheder for at læse videre. En tømrer kan for eksempel blive bygningskonstruktør. Og derudover har vi fået kombinationsuddannelsen eux, hvor man både får en faglig uddannelse og en studentereksamen. Det giver mulighed for at gå ud og tjene penge med det samme, men også at læse videre på universitet eller lignende, hvis det er det, man brænder for,« siger Kirsten Eskildsen.

Ved arrangementet vil der være mulighed for let forplejning. Det kræver ikke tilmelding at deltage.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk