26. maj 2020
Iben Hjejle er med i forestillingen »Jordens indre«, som gæster Portalen. Foto: Thomas Petri
Iben Hjejle er med i forestillingen »Jordens indre«, som gæster Portalen. Foto: Thomas Petri
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iben Hjejle som videnskabskvinde i »Jordens indre«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iben Hjejle som videnskabskvinde i »Jordens indre«
Vestegnen - 04. november 2019 kl. 18:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketeatret gæster onsdag den 6. november klokken 20 Portalen i Greve med forestillingen »Jordens indre«, der har fået fremragende anmeldelser. Iben Hjejle er på scenen i rollen som jordskælvs-forskeren Inge Lehmann, som både kæmper med det danske forskermiljøs fordomme og en nagende tvivl på egne evner.

Hun var stort set ene kvinde i en akademisk mandeverden i midten af 1900-tallet, og selvom det kan synes længe siden, kan mange kvinder stadig spejle sig i hendes oplevelse.

I »Jordens indre« repræsenterer Niels Bohr, spillet af Jesper Lohmann de mandlige kolleger, som modarbejdede Inge på dansk jord. Anerkendelsen kommer fra det store udland, hvor har man lagt mærke til hendes opdagelse, og hun inviteres til USA, hvor hun slår sig ned som underviser og forsker. Inge Lehmann døde i 1993 som 104-årig, og skrev sin sidste videnskabelige artikel, da hun var 99 år gammel. Hendes forskning var banebrydende, og alligevel er hun stort set ukendt i Danmark.

Se mere på www.portalen.dk.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?