21. januar 2019
Det er 14-årige Marius, der står for Bygadens Isbod. Isen bliver solgt fra den lille isbod, som er bygget op ad hans hjem. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det er 14-årige Marius, der står for Bygadens Isbod. Isen bliver solgt fra den lille isbod, som er bygget op ad hans hjem. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor er dit eget favoritsted: Isboden har åbnet Marius' verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor er dit eget favoritsted: Isboden har åbnet Marius' verden
Vestegnen - 21. juli 2018 kl. 06:37
Af Freja Czajkowski
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det, som startede med en drøm om et fritidsjob, er endt med, at 14-årige Marius nu ejer sin helt egen isbod. Fra Bygadens Isbod i Torslunde langer han pindeis og kræmmerhus over disken til de kunder, som kommer forbi. Og på trods af at isboden ligger på en stille villavej i en landsby med omkring 300 indbyggere, er dét ret mange. Der var 100 gæster til åbningen i år og over 200, da den lille biks åbnede i maj 2016.

arrow Læs også: Hvad er din favorit-is på Vestegnen? Manolo byder på frisklavet is

- Folk kommer kørende langvejsfra. Det er sjældent isen, de kommer efter. De vil gerne snakke med Marius, siger Bettina Fog Holst Larsen, som er Marius' mor.

Det hele startede for to år siden, efter Marius og hans mor havde set Busters verden. Her arbejder Buster for en købmand med at levere varer. Marius ville også gerne have et fritidsjob, men hans muligheder var begrænsede. Han er nemlig født tre og halv måned for tidligt, og en hjerneblødning kort tid efter fødslen har efterladt Marius næsten helt blind.

- Andre gik med hunde, men det kan jeg ikke. Jeg kan ikke samle op efter hunden, siger Marius, hvis familie selv har en hund. Det var Bettina Fog Holst Larsen, som fik ideen til isboden. Hun skrev ud på Facebook og søgte råd til, hvordan de skulle gribe det an. Og så gik det hurtigt.

- Folk kom fra Fyn med træ, da de så, jeg stod med gamle paller. Andre kom og byggede isboden for os, siger Bettina Fog Holst Larsen.

Premier is lånte dem en fryser, Flügger kom med maling, en elektriker kom med en ringeklokke, så Marius ikke behøvede at blive ved boden hele tiden. Og sådan kunne Bettina blive ved.

- Det er meget rørende. Det havde ikke kunnet lade sig gøre uden hjælp. I hvert fald ikke så gennemført. Vi havde ikke kunnet bygge det her, siger Bettina Fog Holst Larsen og peger på den blå- og hvidmalede isbod.

Her kan Marius i dag stå og sælge is i en T-shirt med eget logo. Logoet tegnede en nabo, og bunke T-shirts blev sendt som gave.

- Det er ikke kun et Torslunde projekt. Folk fra hele landet har hjulpet til, siger Bettina Fog Holst Larsen.

Tal i stedet for navne

I Marius' bod har isene ikke navne, men derimod tal. For så kan han finde dem inde i fryseren, hvor han har lavet sit helt eget system. Mønter har han lært at kende forskel på, og pengesedlerne kan han lige ane, hvad der står på. Dermed kan han selv styre hele boden og tjene sine egne penge.

- Vi skriver altid på Facebook, når vi har åbent. Det skal kun være, når der er lyst og overskud. Det er der heldigvis ofte, siger Bettine Fog Holst Larsen og smiler til Marius.

Og det er ikke kun lommepenge, Marius får ud af boden. Både politiet og brandvæsenet har været forbi isboden med deres køretøjer, som den bilinteresserede Marius har fået lov til at undersøge. Andre kommer helt op til en times kørsel fra Torslunde for at tage en snak med Marius.

- Det nedbryder barrierer. Marius får meget ud af det, men vi hører også fra folk, at de får meget ud af det. Mange har en personlig historie at fortælle. Mange forældre med for tidligt fødte børn har brug for at se. at fremtidsudsigten kan være god, selvom det som spæd ikke ser godt ud, siger Bettina Fog Holst Larsen og fortsætter:

- Det vigtigste, vi har fået ud af isboden, er noget, vi ikke vidste, vi kunne få. Verden er blevet større for Marius. Han har fået et socialt netværk.

Bygadens Isbod har ikke nogen fast åbningstid. Så tjek facebook.com/bygadensisbod. Hvis I kommer i en stor gruppe, opfordrer Bettina jer til at skrive på forhånd for at sikre, at de har åbent, at der er nok is, og at Marius er klar. Men som Marius selv siger:

- Jeg er næsten altid forberedt.

Kom med dit eget favoritsted

Hvor på Vestegnen finder man den mest cremede is, det hyggeligste ishus eller den sprødeste vaffel? Kort fortalt, hvor får man den bedste is på Vestegnen? Tip os om dit favorit issted. Skriv til os på vestegnen.red@sn.dk eller på vores Facebookside www.facebook.com/altomvestegnen.

arrow Har du et favorit-ishus: Mandalay er kendt for de store is
07. juli 2018 kl. 13:27 Opdateret: kl. 16:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk