29. september 2021
En del af husene i Hvidovre er parcelhuse. Og Homes undersøgelse viser, at solgte huse i kommunen i gennemsnit er på 138 kvadratmeter. Foto: Kim Rasmussen
En del af husene i Hvidovre er parcelhuse. Og Homes undersøgelse viser, at solgte huse i kommunen i gennemsnit er på 138 kvadratmeter. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her bor huskøberne i de mindste huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her bor huskøberne i de mindste huse
Vestegnen - 01. august 2021 kl. 06:47

I landets kommuner er der ret store forskelle på, hvor store de huse, der bliver solgt, er i gennemsnit.

I gennemsnit er det Hvidovre, som har det mindste boligareal i landet med 138 kvadratmeter. I nabokommunerne Rødovre og Brøndby ligger størrelserne begge steder på 150 kvadratmeter.

Det er ejendomsmæglerkæden Home, som har analyseret tal fra Boligsiden.dk over hushandler til og med juni i år.

Husene svinger fra 138 til 212 kvadratmeter. Man kunne tro, at det handlede om, hvorvidt husene ligger i byen eller på landet, men sådan hænger det ikke helt sammen. De største huse er ifølge undersøgelsen købt i landets dyreste kommuner med kvadratmeterpriser over 60.000 kroner - det drejer sig om Gentofte og Frederiksberg.

Her kan boligkøbere boltre sig på mere end 200 kvadratmeter i gennemsnit.

- Forklaringen er, at de to kommuner huser mange herskabelige og store ejendomme fra 1800-1900-tallet på 200-400 kvm. siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent og talsperson i Home.

Mindste huse i Hvidovre
Mindst bor huskøberne i Hvidovre, på 138 kvadratmeter.

I de andre vestegnskommuner er husene lidt større. I Høje-Taastrup er de på 156 kvadratmeter, mens de i Rødovre er på 150 og i Glostrup på 148 kvadratmeter.

Vestegnskommunen Albertslund hører ligesom Hvidovre til et af de steder, hvor husene gennemsnitligt er små. Her er de på 144 kvadratmeter.

Den gennemsnitlige husstørrelse på landsplan, købt i første halvdel af 2021, er 167 kvadratmeter.

Stemmer du til kommunalvalget i år?