14. december 2018
Retten i Glostrup har dømt tre rumænske mænd for en stribe brutale gaderøverier.
Retten i Glostrup har dømt tre rumænske mænd for en stribe brutale gaderøverier.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hårde straffe og udvisning for brutale gaderøverier mod ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hårde straffe og udvisning for brutale gaderøverier mod ældre
Vestegnen - 13. november 2017 kl. 15:53
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der faldt mandag eftermiddag dom i Retten i Glostrup i en sag om en række usædvanlig grove røverier mod ældre personer i blandt andet Ishøj og Brøndby.

Tre rumænske mænd på 27 år, 33 år og 34 år blev idømt henholdsvis syv års fængsel, to år og seks måneders fængsel og tre år og seks måneders fængsel. De tre mænd blev udvist af Danmark for bestandig.

Som en del af dommen blev ofrene tilkendt erstatninger.

Alle tre rumænske mænd ankede på stedet, og det bliver derfor op til Østre Landsret at komme med den endelige afgørelse. Retten i Glostrup besluttede, at de tre mænd skal være varetægtsfængslede indtil der falder en endelig dom i Østre Landsret.

Rækken af røverier omfattede blandt andet et brutalt gaderøveri i Ishøj i slutningen af april 2016. De tre rumænske mænd fulgte efter en 68-årig kvinde fra Ishøj Station, og ved stisystemet mellem Ishøj Strandvej og Tranegilde Strand blev den ældre kvinde overfaldet. De tre mænd røvede flere smykker, ringe og halskæder. Gerningsmændene tog halsgreb på kvinden, som også blev slået flere gange i ansigtet med knyttet hånd, lige som de trak hende hårdt i fingerene for at kunne stjæle ringe fra hende. Den ældre kvinde fik kæbebrud og en brækket finger ved mødet med de brutale gaderøvere.

I slutningen af juni overfaldt de tre rumænske mænd en 67-årig mand på en sti ved Nygårds Plads i Brøndby - efter at have fulgt efter ham fra Brøndbyøster Station. Manden blev slået og sparket og pådrog sig en flænge i baghovedet, fire brækkede ribben, en sammenklappet lunge og skader på milten. Udbyttet fra dette gaderøveri bestod af blandt andet kontanter og en mobiltelefon.

I slutningen af juli overfaldt den ene af de tre rumænske mænd en 58-årig kvinde på Brøndbyøster Torv. Kvinden blev slået med knytnæve, og hun fik to brud på kæben og en brækket finger. Udbyttet bestod af kontanter, en mobiltelefon og forskellige smykker.

Foruden disse tre brutale gaderøverier, var de tre rumænske mænd anklaget for flere andre røveriet i Nordsjælland og hovedstadsområdet.

Det var en omfattende efterforskningsindsats, der skete i samarbejde mellem Vestegnens Politi, Københavns Politi og Nordsjællands Politi, som førte til anholdelsen af de tre rumænske mænd, der blev varetægtsfængslet i maj.

Retten i Glostrup lagde til grund, at de tre rumænske mænd alene var i Danmark for at begå kriminalitet. De tre mænd kommer fra samme område af Rumænien og kender hinanden.

De blev dømt efter anklageskriftet, og Retten i Glostrup fulgte også anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi ved udmålingen af straffene.

»Selvom det var brutalt og har påvirket ofrene dybt, så mødte både de og vidner op i retten, konfronterede røverne og afgav detaljerede forklaringer - og det har været af afgørende betydning for sagen og rettens udmåling af straffen,« siger senioranklager Danni Richter Larsen, Vestegnens Politi.

Senioranklager Danni Richter Larsen er tilfreds med, at retten fulgte anklagemyndigheden:

»Retten har fulgt anklagemyndighedens påstande, og retten har set med stor alvor på den alvorlige kriminalitet, der her er begået, og har udmålt straffe, som ligger i den høje ende. Det er jeg tilfreds med,« siger Danni Richter Larsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk