25. september 2020
Brizze var det helt store trækplaster.
gallery icon

Se billedserie

Brizze var det helt store trækplaster.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grøn kage til strøg-fejring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøn kage til strøg-fejring
Vestegnen - 13. juni 2019 kl. 13:29

Det nye rekreative område »Det grønne strøg« i Vallensbæk blev fejret onsdag, hvor man blandt andet kunne være med til at indvie den nye Hjertesti, opleve fodbold-YouTuberen Brizze - og spise af den fem meter lange grønne kage.

Hundredvis af børn og voksne mødte op til den festlige fejring af Det grønne strøg, der forbinder by og natur langs Vallensbæk Torvevej. Strøget går fra Egholmskolen og hele vejen ned til Vallensbæk Strandvej.

Et kæmpe kor sammensat af flere generationer åbnede festen, og efter taler fra borgmester Henrik Rasmussen og repræsentanter fra Hjerteforeningen, kunne de fremmødte kaste sig over de mange aktiviteter.

Først og fremmest var dagen en markering af den nye Hjertesti, der løber langs Det grønne strøg. Hjertestier er Hjerteforeningens afmærkede motionsstier, som har bænke opsat langs ruten.

Derudover var der et væld af oplevelser for alle aldre på Det grønne strøg, som har flere af de såkaldte Smart City-elementer - blandt andet en solcelledrevet wifi-bænk, et interaktivt boldbur og en digital lyttebænk, hvor man kan høre historier fortalt af skoleelever.

Der var en kødrand af børn, som byggede modelbåde, som de sejlede med i den lille kunstige å. Man kunne bage snobrød, deltage i diverse konkurrencer - og meget mere.

Det helt store trækplaster var fodbold-jongløren Brian »Brizze« Mengel, der via YouTube er blevet kendt af børn og unge verden over for sine fantastiske boldtricks. Han underholdt i det nye boldbur, og enkelte heldige børn fik en lille »én-til-én«-kamp mod Brizze, hvor de dog var chanceløse mod hans driblinger og tricks.

Og så kunne man få et stykke af den ikke mindre end fem meter lange grønne kage, der med sindrig glasur-dekoration fremstod som en model af selve det grønne strøg.

Har debatten om sexisme taget overhånd?