12. december 2017
Kampens spiller, libero, Asli Ersózoglu. Foto: Flemming Patulski Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Kampens spiller, libero, Asli Ersózoglu. Foto: Flemming Patulski Nielsen
Foto: Flemming Patulski Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: God start på ny sæson for volleykvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

God start på ny sæson for volleykvinder
Vestegnen - 09. oktober 2017 kl. 09:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny sæson i damernes Volleyliga blev indledt med et brag af en kamp, da Brøndby Volleyball Klubs sølvvindere mødte sidste sæsons mestre fra Holte IF.

Det var således det første led i bestræbelserne på at genvinde mesterskabstronen, som Brøndby sidste sæson måtte træde ned fra efter at have siddet solidt på titlen i de foregående tre år.

Det blev en ønskestart på sæsonen for Brøndby, da de efter fem sæt kunne gå fra banen som vindere af kampen. De to hold er af mange udnævnt som de absolutte favoritter til at dele de guld og sølv mellem sig, og man kan derfor synes, at det er forkert at placere kampen mellem de to favoritter så tidligt på sæsonen i stedet for at få udløst spændingen et stykke inde i sæsonen.

Spillet bar da også præg af, at de to hold endnu ikke er spillet ordentligt sammen, efter de udskiftninger der er sket i de to truppe. For Brøndbys vedkommende er der således tale om en ny Amerikaner, Deprece Washington som er tiltænkt en plads i centerangrebet, men også er i stand til at spille på både højre- og venstrekanten og fire Canadiere, centerangriber Lainey Jantzi, højrekant Kira Sutcliffe, venstrekant Megan Rosenlund og libero Asli Ersózoglu. Endvidere er der kommet tilgang af den talentfulde landsholdscenterspiller, Mette Breuning, således at Brøndby nu har fire A-landsholdsspillere i truppen.

Til trods for det tidlige tidspunkt på sæsonen, lagde Brøndby ud med et storspil, der lover godt for den videre turnering. Der blev lagt pres på serven, som Holte ofte havde svært ved at styre, men de formåede dog alligevel at komme til modangreb, og man skulle helt til 14-14, før Brøndby i de sidste tre rotationer rykkede til slutcifrene 25-21.

De gode takter fortsatte, og Alina Sode, som havde stået for de sidste tre server i første sæt, var også den der skabte et afgørende hul i andet sæt, da Brøndby rykkede fra 8-6 til 13-6. På højrekanten viste Kira Sutcliffe storspil med flere gode blokader, og det, der kom forbi, blev effektivt gravet op af Brøndbys nye libero Asli Ersózoglu, som var her der og alle vegne og lavede den ene spektakulære redning efter den anden. En indsats der da også indbragte hende Grey Matters gave til bedste spiller.

Efter den gode start så det længe ud til, at Brøndby skulle køre en sikker 3-0 sejr i hus, men Holte ville det anderledes. Brøndby havde sin største føring på fire point ved 10-6, men herfra begyndt Holte at hale i land og fik kontakt ved 12-12. Spillet hang ikke længere så godt sammen for Brøndbyspillerne og alt for mange gange resulterede en servefejl i, at det tabte ikke kunne genvindes. Holte trak fra og tog sættet 25-21.

Fjerde sæt var også præget af nogle kedelige servefejl, så Holte der nu lugtede blod udnyttede på bedste vis Brøndbys fejl og fik deres største føring ved 17-9, en otte point føring der holdt helt til 24-16, hvor Trine Kjelstrup i en flot servestime på fem server fik pyntet lidt på resultatet, før Holte lukkede sættet med 25-21.

Man skulle nu tro, at Brøndby var knækket efter den ellers så flotte start, men den trods alt effektive afslutning på fjerde sæt havde sat gang i Vestegnspigerne, og i nytilkomne Mette Breunings serv blev der igen skabt tro på egne evner, da hun servede til 5-2. Samme Mette viste gennem femte sæt et fantastisk samarbejde med den velspillende anfører og hæver Eva Bang, som serverede den ene lækkerbisken efter den anden til Mette Breuning, som bragede bolden i gulvet. Det samme gjorde den anden centerspiller Deprece Washington, og de to spillere havde stor andel i, at det afgørende femte sæt blev vundet med de overbevisende cifre 15-9.

Alt i alt en svingende kamp med mange op- og nedture, men overordnet set var der i Brøndby-lejren stor tilfredshed med kampen.

Næste gang der bliver mulighed for at nyde volleyball af høj klasse, bliver torsdag den 19. oktober kl. 20.00, når Brøndby på hjemmebanen i Stadionhal 1 tager imod de svenske sølvvindere Hylte-Halmstad i sæsonens første kamp i Øresundsligaen, som består af tre tophold fra henholdsvis Danmark og Sverige.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk