18. april 2019
Streetart-kunstneren Stine Hvid har skabt Glostrup Gobelinerne.
gallery icon

Se billedserie

Streetart-kunstneren Stine Hvid har skabt Glostrup Gobelinerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glostrups egne gobeliner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glostrups egne gobeliner
Vestegnen - 24. september 2018 kl. 16:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De sidste måneder er der sket store forandringer ved Glostrup Station, hvor kunstneren Stine Hvid dag for dag har skabt Glostrup Gobelinerne for øjnene af de forbipasserende.

arrow Læs også: Så blev de lige vendt

Snart står værket færdigt, og det fejres med en fernisering onsdag den 3. oktober.

Dronningens Gobeliner, der fortæller Danmarks historie, kan man selvfølgelig tage ind på Christiansborg og betragte. Men Glostrups borgere kan bare gå en tur på Glostrup Station og betragte deres egne Glostrup Gobeliner. De bliver malet på det byggehegn, der skærmer ind til byggepladsen, hvor det tidligere posthus bliver revet ned. I løbet af efteråret vendes hegnet og malerierne ud mod perronen på Glostrup Station, så togpassagerer, der venter på perronen eller passerer Glostrup i toget, kan nyde malerierne.

Glostrup Kommune samarbejder med streetart-kunstneren Stine Hvid om at illustrere de ting, der betyder noget for Glostrups borgere. Glostrup Kommune har henover sommeren spurgt borgerne: »Hvad betyder Glostrup for dig?« og har på den måde indsamlet input til Stine Hvid.

Dan Kornbek Christiansen, formand for kultur- og fritidsudvalget i Glostrup, er særligt glad for, at det er borgernes ideer, der illustreres:

- Det bliver et superflot kunstværk, som afspejler, hvad Glostrups borgere lægger vægt på i vores by. Det er fantastisk at se de mange motiver, som virkelig kommer bredt omkring for alle aldre og præferencer. Med Glostrup Gobeliner får vi et fælles udtryk, som alle borgerne kan forholde sig til, siger han.

Stine Hvid er internationalt anerkendt street artist og grafisk designer med mange projekter bag sig. I Glostrup kender man hende fra værket i Multiparken i Hvissinge, hvor hun fortolkede de unge i Hvissinges fortælling om Glostrup. Denne gang skal hun ramme en bredere målgruppe:

- Når jeg laver sådan et projekt, er det super vigtigt for mig at ramme en bred målgruppe, af både børn, unge og ældre. Det skal være motiver, som de synes passer ind i bybilledet, og som de kan gå på opdagelse i og finde deres referencer. Jeg har fået en masse positiv feedback fra denne her brede målgruppe, og det er jeg meget taknemmelig for, siger Stine Hvid.

Det vil være muligt at se gobelinerne fra busholdepladserne på Glostrup Station indtil de vendes i løbet af efteråret og dermed kan ses fra perronerne.

En gobelin er egentlig et vævet billedtæppe. I Glostrup er det et malet streetart-værk, der illustrerer fortidige og nutidige symboler, der har betydning for borgerne i Glostrup.

Der er fernisering onsdag den 3. oktober kl. 16.30 på Glostrup Station ved busholdepladserne.