14. december 2018
Efter en ulykke havde Anita Dam Nissum svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Det blev afsæt for Gaveposen.com, der har en vækst på 150 procent det seneste år. Det er sjældent, at Anita har mulighed for at smide benene op, for der bruges mange timer som iværksætter og selvstændig. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Efter en ulykke havde Anita Dam Nissum svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Det blev afsæt for Gaveposen.com, der har en vækst på 150 procent det seneste år. Det er sjældent, at Anita har mulighed for at smide benene op, for der bruges mange timer som iværksætter og selvstændig. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gaveposen vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gaveposen vokser
Vestegnen - 17. december 2017 kl. 11:33
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For få år siden havde Anita Dam Nissum fra Karlslunde svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter en ulykke. I dag har hun succes med egen virksomhed. »Det er det bedste job, jeg har haft,« siger hun.

Energien og begejstringen lyser ud af 44-årige Anita Dam Nissum, når hun viser rundt i sit lyse showroom i Karlslunde.

Selv om hun har haft en lang karriere som både chef, leder og sælger, så er åbningen af eget firma - Gaveposen.com - det bedste, der er sket i hendes arbejdsliv.

»Jeg er så glad for det, jeg gør nu, at jeg faktisk vågner en halv time før vækkeuret ringer,« fortæller Anita Dam Nissum.

Tidligere havde hun lederstillinger i blandt andet ejendomsmægler -og butiksbranchen, inden en ulykke satte hendes liv i stå.

En dag kørte Anita galt på motorvejen. Rent fysisk skete der ikke det store, men chokket og de psykiske eftervirkninger var voldsomme. Anita gik ganske enkelt ned, og havde det dårligt i tre år.

Da den ellers så aktive erhvervskvinde ville vende tilbage til arbejdsmarkedet, fandt hun ud af, at det var ganske svært at få foden inden for. Virksomhederne stod ikke i kø for at ansætte en medarbejder, der havde haft en depression.

Unikt koncept

Noget skulle ske. Anita Dam Nissum besluttede sig for at tage nogle vikariater i firmaer, der sælger firmagaver - et område, der tidligere havde interesseret hende. I første omgang var idéen med vikariaterne, at de skulle bane vej for et fuldtidsjob.

Vikariaterne gav dog også inspiration til at starte selv. Anita Dam Nissum udviklede sit helt eget koncept inden for firmagaver, og det er gået forrygende.

Det startede med en butik på Greve Strandvej tilbage i marts 2016, og siden januar 2017 har Gaveposen.com haft lokaler på Drejergangen i Karlslunde. Her er der plads til showroom og medarbejdere.

Gaveposen.com kan noget, som er unikt i markedet for firmagaver. Dels klarer man gaver året rundt - ikke kun omkring jul - dels leverer man individuelle gaver.

»De fleste tænker kun på firmajulegaver op til jul, men vi vil gerne hjælpe vores kunder året rundt. Det kan være fødselsdage, jubilæer, barsel - eller receptioner. Der bruges jo gaver i mange, mange sammenhænge året rundt, og hvis man alligevel bruger penge på fx vingaver, så kan man lige så godt bruge pengene på mere personlige gaver, som modtageren sætter pris på og kan huske. Det giver værdi for både giver og modtager - og det er her, vi kommer ind i billedet,« forklarer Anita Dam Nissum.

»Vi har ikke et mål om at være de største, men vi har et mål om at være de bedste, og til det hører, at vi yder en unik service, og at vi kan levere unikke gaveløsninger for vores kunder. Det gælder alt fra indhold til indpakning,« tilføjer Anita Dam Nissum.

Alle kunder er vigtige

Til det særlige hører også, at der er mulighed for at købe for private. Så hvis man fx har fået en gave med forskellige ting, som man gerne vil supplere, så kan det også lade sig gøre.

Gaveposen.com gør ikke forskel på kunderne. Uanset om det er en virksomhed med 2.500 ansatte, eller det er den lille snedkermester nede om hjørnet, så er prisen den samme.

»For os er alle kunder lige vigtige, så pris og service er den samme. Alle får den bedste pris. Selvfølgelig kan der være forskellige behov fra virksomhed til virksomhed, og det tager vi hensyn til, men det ændrer ikke på, at pris, kvalitet og service er ens for alle,« understreger Anita Dam Nissum.

Af samme årsag indgår hun heller ikke årsaftaler og lignende med kunderne.

»Kunderne skal handle med os igen, fordi de er tilfredse med det, de får, ikke fordi de er bundet af en aftale. Heldigvis er det sådan, at kunderne generelt er meget tilfredse med vores service og kvalitet, og derfor vender tilbage,« fortæller Anita Dam Nissum.

Markant vækst

Og konceptet virker. Virksomheden oplever en markant vækst på 150 procent, og målet er inden for en femårig periode at gå fra de nuværende fire ansatte og til 18-20 ansatte, hvilket også vil betyde, at Gaveposen.com vokser ud af de nuværende lokaler i Karlslunde i løbet af nogle år.

Væksten er også hårdt arbejde. Uden det lige nu kan aflæses på bundlinjen.

»Det koster at vækste så meget, som vi gør, så lige nu er vi i underskud. Det forventer vi dog vil vende til et plus allerede i løbet af det kommende år,« forklarer Anita Dam Nissum.

Det er med fuld opbakning fra familien, at hun investerer både tid og penge i Gavenposen.com.

Hun er dog ikke bange for at tabe pengene, for som hun påpeger: »Jeg kan jo se, at vi har fat i det rigtige.«

Familiens opbakning er også vigtig i forhold til de mange timer, som Anita Dam Nissum bruger på Gaveposen.com

»Det er rigtig mange timer, og det kan i perioder være hårdt. Her op til jul er det helt crazy, og i perioder er det næsten i døgndrift. Når man starter egen virksomhed, så gælder det om, at baglandet er indforstået, for det kommer til at fylde meget,« lyder det fra Anita, som altid har prioriteret sit arbejdsliv højt.

»Jeg beklager mig ikke. Jeg har ikke et sekund fortrudt, at jeg startede egen virksomhed.«

Anita Dam Nissum er en rigtig god sælger, men der er andre områder i en virksomhed, hun har skulle sætte sig ind i. Det er alt fra rekruttering af de rigtige medarbejdere, til det mere administrative.

»Lige nu er jeg med i det hele, og alle afgørelser går gennem mig, så der er virkelig noget at se til. På sigt, når Gaveposen.com vokser, kan det naturligvis ikke lade sig gøre.«

Lokal forankring

Anita Dam Nissum har gennem en årrække boet i Karlslunde sammen med familien, og hun lægger vægt på den lokale forankring også i forbindelse med virksomheden.

Derfor blev Gaveposen.com også placeret i erhvervsområdet i Karlslunde, ligesom hun er medlem af Greve Solrød Erhverv med alt, hvad det giver af muligheder for netværk og inspiration. Firmaet har allerede en del kunder i lokalområdet.

Socialt ansvar

Anita Dam Nissums egen historie har i øvrigt betydet, at hun er meget bevidst om virksomhedens sociale ansvar.

»Nu har jeg selv prøvet, hvor svært det kan være at være syg, med en sygdom der ikke er synlig. Jeg vil give folk en chance for at komme tilbage i job, og har i det hele taget et stort fokus på virksomhedens sociale ansvar - blandt andet i et samspil med kommunen,« understreger Anita Dam Nissum.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk