17. oktober 2021
Helle Wilken-Jensens og Jimmie Rasmussen foran deres »nye« hus i Albertslund.
gallery icon

Se billedserie

Helle Wilken-Jensens og Jimmie Rasmussen foran deres »nye« hus i Albertslund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremtidssikrer 70'er boligen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtidssikrer 70'er boligen
Opdateret 22. juli 2015 kl. 12:47
Vestegnen - 22. juli 2015 kl. 12:33
Af Peter Erlitz

En facaderenovering har løftet og moderniseret Helle Wilken-Jensens og Jimmie Rasmussens hus fra 1970'erne. Albertslund-boligen er nu steget i værdi, og byder på et sundere indeklima for parret og deres to børn.

Det er en tilfreds familie fra Albertslund, der nu har glæde af en mere behagelig, moderne og energibesparende bolig.

Facaderenovering, loftisolering og udskiftning af døre og vinduer, har forvandlet det typiske 70'er hus til et tidssvarende og komfortabelt hjem. Huset er ikke kun steget i værdi og blevet sundere at opholde sig i. Det er også fremtidssikret mod kommende energikrav.

»Vi har fået et helt nyt hus. Det gode ved den her løsning er, at det giver et pænt helhedsudtryk, og huset er blevet meget mere moderne at se på. Samtidig er det blevet så tæt, at det ikke længere trækker ind, når det blæser,« forklarer Jimmie Rasmussen.

Flot finish

Da firmaet Kasper Nielsen A/S fremlagde idéen om en bedre isoleret bolig med en hvidpudset facade fremfor de 70'er-gule mursten, var parret ikke i tvivl. Den oprindelige plan om kun at udskifte vinduer og døre blev skubbet til side for en mere helhedsorienteret løsning med tanke på fremtid og bedre komfort.

»Vi fik et tilbud fra en anden tømrer på udskiftning af vinduer og isolering under vinduerne. Men for samme pris kunne vi få renoveret hele facaden, og få et endnu tættere og flottere hus,« lyder det fra Helle Wilken-Jensen.

Kasper Nielsen A/S samarbejder med BetterHome - et tiltag skabt af Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux - der skal gøre energirenovering nemmere og mere overskueligt. BetterHome har indgået aftaler med energiselskaber, finansieringsselskaber og håndværksvirksomheder over hele landet for at lette på nogle af de opgaver boligejere står alene med under en energirenovering.

»Som BetterHome Partner giver vi kunderne et gennemarbejdet tilbud på energirenoveringer. Det giver kunderne noget tryghed, fordi de får en mere helhedsorienteret løsning med fokus både på håndværk og energi,« siger Brian Scheelhardt, byggeleder i Kasper Nielsen A/S, der holder til i Glostrup.

Bolig blev mere værd

For Albertlund-familien handlede renoveringen først og fremmest om bedre komfort. Det mærkede de allerede i vinters ved at børnene kunne lege på gulvet uden at skulle sidde på måtter foran radiatoren.

Forventningen er også, at isoleringen kan være med til at holde en fornuftig temperatur i de varme sommermåneder. Men projektet har også muliggjort en omlægning af parrets boliglån. Efter energirenoveringen blev huset vurderet 360.000 kroner højere end købsprisen på knap 2,2 mio. i 2013.

»Det er selvfølgelig rart at kunne spare penge på energiregningen, men et bedre lån er noget der kan mærkes nu og her. Ligesom vi med det samme kunne mærke en helt anden varme i huset,« forklarer Helle Wilken-Jensen.

Sammen med omlægning af realkreditlån og en fremtidig halvering af varmeregningen, har et tilskud på 20.000 kroner fra Albertslund Fjernvarme også været med til at finansiere projektet.

Rejser du til udlandet i år?