24. april 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frank Zappa fortæller om Frank Zappa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frank Zappa fortæller om Frank Zappa
Vestegnen - 25. marts 2017 kl. 11:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cph:Dox er en af de største og vigtigste dokumentarfilmfestivaler i verden. Festivalen har eksisteret siden 2003, og viser hvert år over 200 dokumentarfilm fra hele verden til et dedikeret publikum. Rødovre en af de mere end 35 heldige kommuner, der i denne måned får besøg af en af verdens største dokumentarfilmfestivaler.

De sidste to år har festivalen turet rundt til de sjællandske kulturinstitutioner med DOX:ON:TOUR, der byder på spritnye, øjenåbnende dokumentarfilm med tilhørende oplæg, debatter og events.

Festivalen kommer i år forbi Rødovre kommune i Viften med filmen »Eat That Question: Frank Zappa In His Own Words.« Det sker søndag den 26. marts kl. 15. I forbindelse med filmen vil der være oplæg med forfatter og filminstruktør Lars Movin. Viften serverer gratis kaffe ad libitum til filmgæsterne, fordi det var Frank Zappas yndlingsdrik.

Hvem var Frank Zappa? Med over 60 album og et utal af kompositioner på samvittigheden er det et nærmest uoverskueligt spørgsmål. Men skulle man alligevel gøre forsøget, hvem ville så være bedre til at snakke om Frank Zappa end Frank Zappa selv? Det er den simple, men virkelig gode idé bag »Eat That Question«, der udelukkende gennem hans egne ord giver et detaljeret indtryk af manden, mennesket, myten og musikken. Fra hans første tv-optræden som purung komponist, hvor de eneste instrumenter var to cykler (!), til hans sidste job som dirigent for London Symphony Orchestra.