21. november 2017
Damagerskolen i Greve og Glostrup Skole Nordvang har fået penge fra skolemælkslegatet.
Damagerskolen i Greve og Glostrup Skole Nordvang har fået penge fra skolemælkslegatet.
Foto: Iakov Filimonov/JackF - Fotolia
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra gård til skolemælk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra gård til skolemælk
Vestegnen - 16. april 2017 kl. 06:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Damagerskolen i Greve og Glostrup Skole Nordvang har begge modtaget et skolemælkslegat.

Damagerskolen i Greve får 5.000 kr. til transport i forbindelse med gårdbesøg. Med donationen kan 0.A på Damagerskolen glæde sig til at lære mere om, hvordan mælk produceres, og grøntsager dyrkes.

Glostrup Skole Nordvang får 2.000 kr. til at besøge et økologisk landbrug. Med donationen kan eleverne i 4.A på Glostrup Skole Nordvang glæde sig til at lære om økologiens betydning for dyrevelfærd, miljø og menneskers sundhed.

Det er Mejeriernes Skolemælksordning, der giver penge til oplevelser eller aktiviteter, som gør hverdagen sjovere for skoleklasser landet over. Og både på Damagerskolen og på Glostrup Skole Nordvang havde man så gode idéer, at der nu er penge på vej fra skolemælkslegatet.

Skolemælkslegatet uddeler 200.000 kr. om året til skoleklasser - pengene uddeles forår og efterår. Denne gang går en del af pengene til Madpakkedysten, hvor 0.-3. klasser landet over får penge til råvarer, så de kan dyste i at lave Danmarks bedste madpakke.

»Vi vil rigtig gerne støtte op om gode vaner med sunde madpakker i spisepausen, og derudover vil vi gerne give en håndsrækning til oplevelser, klasserne måske ellers ikke havde råd til. Damagerskolens aktivitet med gårdbesøg og Glostrup Skole Nordvangs aktivitet med besøg på et økologisk landbrug er begge rigtig gode og er helt sikkert med til at gøre fællesskabet i de to klasser stærkere,« forklarer Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

»Heldigvis kan man søge skolemælkslegatet to gange om året, da vi jo desværre ikke har penge nok til at støtte alle gode formål hver gang. Det er bare med at søge igen, hvis man har en god idé. Næste gang er til efteråret 2017,« tilføjer Jan Hermansen.

Man kan læse mere på edutainmenthuset.dk hvor man også kan læse om Madpakkedysten.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk