18. oktober 2019
Livredderne har været i Strandparken gennem ti år.
gallery icon

Se billedserie

Livredderne har været i Strandparken gennem ti år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fødselsdagskage på stranden: Ti år med livreddere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdagskage på stranden: Ti år med livreddere
Vestegnen - 26. juni 2019 kl. 10:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag den 28. juni åbner Trygfondens specialuddannede kystlivreddere livreddertårnene på strandene i Strandparken. Over de næste otte uger vil livredderne holde øje med strandgæsterne i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige hver dag mellem klokken 10 og 18.

I år er det ti år siden, at livreddertårnene blev indviet på strandene, og Trygfonden Kystlivredning har været glade for at passe på badegæsterne igennem årene.

- Vi har altid haft et godt samarbejde med kommunerne om livredderordningen, og jeg ved, at vores specialuddannede kystlivreddere har haft mange gode timer med de lokale strandgæster og turisterne. De år, vi har været med til at gøre stranden mere tryg, har været en stor fornøjelse, siger René Højer, programchef i Trygfonden.

I anledning af livreddertårnenes 10-års fødselsdag byder livredderne på fødselsdagskage til strandgæsterne den 28. juni fra klokken 10.

Forhåbentligt bliver denne sommer varm og solrig, og så kan kystlivredderne se frem til en særdeles travl sæson. Livredderne gennemførte sidste år 88.355 indsatser i hele landet, som blandt andet inkluderer almindelig førstehjælp ved brandsår efter brandmænd, dehydrering og bistik. Samtidig var der meget forebyggende arbejde, hvor livredderne gav strandgæsterne gode råd om vand- og vejrforhold eller var ude i vandet og kalde badegæster tættere på land, og på den måde er de med til at forhindre ulykker i at opstå. Ud af det samlede antal indsatser vurderes 52 som aktioner, hvor personer har været i livsfare.

Trygfonden Kystlivredning har særligt fokus på børn og deres forældre, så børnene fra en tidlig alder kan lære om strandens færdselsregler.

Michael Iwersen, der er uddannelsesleder og ansvarlig for driften af Trygfonden Kystlivredning, opfordrer til, at man tænker på sin egen og andres sikkerhed, når man begiver sig af sted mod stranden.

- Selv den bedste svømmer kan komme i vanskeligheder, og derfor vil jeg anbefale, at man vælger en strand med livreddere. På strandene markerer to rød-gule flag i strandkanten, hvor livredderne holder særligt øje. Så hvis man bader imellem flagene, får man ekstra tryghed, siger Michael Iwersen.

Livredderne fra Trygfonden Kystlivredning er på de fire strande i Strandparken hver dag mellem klokken 10.00 og 18.00 fra den 28. juni til den 21. august.