26. september 2020
Et nyt partnerskab mellem Hvidovre Kommune og DGI Storkøbenhavn skal invitere flere børn og unge ind i idrætsforeningernes fællesskaber.
Et nyt partnerskab mellem Hvidovre Kommune og DGI Storkøbenhavn skal invitere flere børn og unge ind i idrætsforeningernes fællesskaber.
Foto: Lars Møller
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere børn og unge skal gå til idræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere børn og unge skal gå til idræt
Vestegnen - 30. juni 2020 kl. 06:51

Et nyt partnerskab mellem Hvidovre Kommune og DGI Storkøbenhavn skal invitere flere børn og unge ind i idrætsforeningernes fællesskaber.

Hvidovre Kommune og DGI Storkøbenhavn har netop indgået et partnerskab om indsatsen "Børn og unge i forening" for perioden 2020-2023. Indsatsen skal bidrage til at løfte foreningsdeltagelsen, øge folkesundheden, styrke fællesskaberne og bidrage til børns, unges og familiers trivsel.

Der er fokus på tre hovedtemaer. Det er idræt for hele familien, teenagefrafald i foreningsidrætten og fysiske rammer for idræt og foreningsliv.

Der igangsættes nu en række aktiviteter i samarbejde med lokale idrætsforeninger, skoler, daginstitutioner, ungdomsuddannelser og andre aktører, som vil være med til styrke foreningerne som rammerne for idræt og motion. Målsætningen er at invitere flere børn og unge med i idrættens fællesskaber, blandt andet ved at sætte fokus på aktivitetsudvikling i forhold til familietræning og det at bruge byen og naturen som motionsrum.

Der er planer om at opbygge aktive ungefællesskaber, hvor det er de unge selv, som står for at arrangere og gennemføre idrætsaktiviteter for andre unge, og så vil der også blive iværksat en række foreningsudviklingsforløb for at understøtte og styrke foreningernes organisation og deres maskinrum.

Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre, udtaler:

- Jeg er rigtig glad for, at vi har indgået dette partnerskab med DGI Storkøbenhavn, for vi ønsker, at flere børn og unge skal have mulighed for at være en del af et idrætsfællesskab i deres lokalområde. I Hvidovre har vi faktisk rigtig mange forskellige sportsgrene og fællesskaber, man kan være med i. Desuden ligger aftalen med DGI Storkøbenhavn godt i forlængelse af det arbejde, vi har været i gang med over de senere år, hvor vi har haft fokus på at vi kan bruge byens rum og vores grønne områder meget mere - både til at motionere i, trække frisk luft i og være sammen i. Ambitionen er også at bryde med den sociale og geografiske ulighed, som vi blandt andet ser både i sundhed og i trivsel. Det man lærer fra barnsben hænger ofte ved også i voksenlivet og derfor er det for os et vigtigt fokus, at få børn og unge ind i fællesskaber.

Har debatten om sexisme taget overhånd?