15. oktober 2019
Udstillingen »Familien Danmark på Hjul 1969-2019« kan opleves frem til 22. april. 2019. Foto: Finn Hillmose
gallery icon

Se billedserie

Udstillingen »Familien Danmark på Hjul 1969-2019« kan opleves frem til 22. april. 2019. Foto: Finn Hillmose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Familien Danmark på Hjul« - meget mere end biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Familien Danmark på Hjul« - meget mere end biler
Vestegnen - 16. marts 2019 kl. 10:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden Forstadsmuseet i januar slog dørene op til »Familien Danmark på Hjul - Årets bil 1969-2018«, har mange mennesker fundet vej til Hvidovre for at opleve udstillingen.

På Forstadsmuseet er det nemlig for første gang lykkedes at samle samtlige biler, der er blevet kåret til »Årets bil« i Danmark gennem de sidste 50 år. Men udstillingen indeholder meget mere end biler, forklarer museumschef Anja Olsen:

- Når man som gæst træder ind i udstillingen, bliver man automatisk taget med på en tidsrejse gemmen de sidste fem årtiers danske kulturhistorie. Sammen med alle bilerne, arkivbilleder, storskærme med historiske filmklip og blandt andet en campingplads og en carport får den besøgende i udstillingen en meget sanselig og ofte også nostalgisk oplevelse. Det er virkelig en udstilling, der for de fleste vækker mange minder, for bilen har spillet, og spiller stadig, en afgørende rolle for mange danskere, da bilen er med til at sætte rammen for, hvordan vi bevæger os rundt i hverdagen, weekenden og ferierne, siger Anja Olsen.

På rejsen gennem udstillingen kan man også opleve tankstanderen fra filmen »Baronessen af benzintanken«, høre vandende vittigheder i en telefonboks, slå benene op og se tv i den brune fløjls hjørnesofa fra 1970´erne og besøge teenageværelset fra 1990´erne, hvor man kan se eller gense første afsnit af tv-serien »Friends« eller spille »Need for Speed« på Playstation 1.

Man kan også dyste mod hinanden om, hvem der hurtigst kan pakke en Renault 19, så den er klar til ferie. Alle deltagere får efterfølgende en flot bilplakat som tak for indsatsen. Og i legerummet kan man bygge fremtidens bil ud af tusindvis af legoklodser, pakke en kuffert til en bilferie i 70erne, 80erne og 10'erne eller finde ud af, lige præcis hvilken type bil, man er.

Udstillingen danner dermed en ramme for en sjov og anderledes måde at formidle 50 års Danmarkshistorie på for hele familien, med udgangspunkt i de biler, som er blevet kåret som Årets bil i Danmark.

Hver søndag kl. 15 og tirsdag kl. 17 er det muligt at komme på en sjov og spændende rundvisning i udstillingen. Rundvisningen er gratis ved køb af entrébillet. Der er plads til 20 personer på hver rundvisning, og fungerer efter først-til-mølle princippet uden tilmelding.

Hver torsdag er en række udvalgte biler åbne, så man komme ind og sidde i dem eller tage et kig ned i motoren.

Mandag den 25. marts er der også mulighed for at opleve motorcykler, der er produceret i tiden fra 1934 til 1957. Københavns Nimbusklub kommer nemlig og besøger udstillingen på deres motorcykler, model C, der i folkemunde kaldes »Humlebien«. Så hvis man er interesseret i gamle motorcykler, skal man besøge udstillingen mandag den 25. marts mellem kl. 18 og 20, hvor de fine maskiner vil være parkeret foran udstillingsbygningen, der ligger i Filmbyen 30-32, 2650 Hvidovre.

Man kan læse meget mere om udstillingen på www.forstadsmuseet.dk

Her er der også information om kombibilletter til Cirkusmuseet, om særlige spisearrangementer, og om de mange aktiviteter, blandt andet i påskedagene.