19. oktober 2019
Børnepanelet svarer på spørgsmål i Vestegnen. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Børnepanelet svarer på spørgsmål i Vestegnen. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Får godt råd: Papmor er dominerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Får godt råd: Papmor er dominerende
Vestegnen - 07. oktober 2018 kl. 07:11
Af Børnepanelet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnepanelet i Vestegnen svarer børn og unge på de svære spørgsmål, og giver gode råd.

Hvis man har et spørgsmål til Børnepanelet på Vestegnen, så kan man skrive en mail til: bornepanelet@albertslundbib.dk

Spørgsmål

Hej Børnepanelet.
Min papmor er lidt underlig og hun dominerer herhjemme. Vi må ikke noget og hun smisker over for vores far. De har været sammen i et år nu.

Ser ikke mor, da hun er flyttet til Schweiz ned til hendes kæreste.

Jeg er så ked af det.
Lis 14 år.

Svar

Hej Lis.
Jeg ved hvordan du har det, har selv haft papmødre, som har været ret dominerende og bestemmende. Måske, synes jeg, du skal tage en snak med din far om det.

Så synes jeg måske også det er virkelig uheldigt, at din mor bor i Schweiz, og synes måske også at det er lidt dårligt at din mor er flyttet fra jer.

Men helt klart, snak med din far, og hvis han nu ikke gør noget ved det, så hold lidt sammen med den søskende det lyder som om du har, ellers vær rigtig meget hos en god ven/inde, og snak med han/hende, og evt. personens forældre. Det kan være med til at give et pusterum.

Håber mit svar hjalp, hvis ikke så skriv endelig ind igen!

Knus
Amalie, Børnepanelet.

Spørgsmål

Hej Børnepanelet.
Jeg er bange og kan ikke sove og ligger og tænker på onde ting der kan ske.

Hjælp mig.
Hilsen
G. pige 12 år.

Svar

Hej G pige.
Jeg er rigtig ked af at høre at du har svært ved at sove om natten. Jeg havde også selv det samme problem da jeg var yngre.

Jeg vil foreslå at når du er i din seng, at prøve at tvinge din hjerne til at tænke på noget specifikt. Som hvis du nu havde set en film senere, så kunne du tænke på hvad der sker efter.

Du kan også prøve at tænke på ting som du godt kan lide.

Ellers så synes jeg at du skal snakke med en af dine forældre om det, hvis det andet ikke hjælper.

Og jeg kan forsikre dig om at der ikke kan ske dig noget dåreligt! Chancen for at der ville ske noget ondt her i Danmark er meget usandsynligt.

Håber at det hjælper, så du kan få en god nats søvn!

Hilsen
Olivia .Z, Børnepanelet.

Spørgsmål

Hej Børnepanelet.
I er søde hvis I vil skrive om at have angst.

Jeg har en veninde og ven, der har det.

Tak. Bh.
Amalie 15 år.

Svar

Hej Amalie.

Angst er noget som mange mennesker har oplevet, om det er at være bange for at præsentere foran klassen, eller at man ikke kan snakke med tjeneren når man bestiller mad.

At føle angst er helt naturligt for mennesker, da det også er et overlevnings instinkt.

Men for mange oplever også angst over for ting, som andre tænker som helt normale.

Symptomer på angst kan være rystende hænder, og sved. Mange oplever også at deres stemme begynder at ryste, og deres hjerte banker hurtigere. Som du måske har bemærket, så er det de symptomer som forekommer, når man bliver bange, og i princippet er det jo de samme følelser, bare at angst kan komme på andre tidspunkter.

Det kan nogle gange være svært at sætte sig ind i tankerne på en med angst, hvis man ikke selv har oplevet det. Men tålmodighed og forståelse er det bedste man kan gøre som en ven.

Vi håber du kan bruge svaret,
Hilsen

Olivia .Z, Børnepanelet.

Spørgsmål

Hej Børnepanelet.
Vi er en 8. klasse, som er i gang med et projekt og vil ha' jeres holdning med. Kan vi som 14-årige gå til fester hver weekend og hvor meget kan vi drikke og hvad? Hvornår skal man være hjemme? Hvad hvis man ikke drikker? Er man så nørdet eller et dydsmønster?

Gider I svare på det, så er I søde.

Knus
8.z fra x skole.

Svar

Hej 8.z.

Vi har meget forskellige holdninger til emnet, så vi vil svare, hvad vi synes allesammen:

Jeg hedder Tobias, og jeg synes i princippet godt, at man kan feste hver weekend, men jeg synes på den anden side også, det er vigtigt at kunne have det sjovt uden alkohol. Jeg synes, det er tidligt at feste og drikke en hel masse stærkt alkohol hver weekend som 14-årig. Hvis man ikke drikker, synes jeg ikke, man skal blive stemplet som nørdet eller et dydsmønster. Jeg kan godt forstå, hvorfor man skulle stemple nogen sådan, men i min mening er det, om man vil drikke eller ej, et valg, som alle skal tage. Og jeg synes selv, man skal bestemme, om man vil eller ej.

Hej, jeg hedder Marie-Louise, og jeg synes at feste hver weekend er meget i forhold til, at man kun går i 8. klasse.

Men jeg forstår dog godt, at tiderne ændrer sig og da jeg gik i 8. klasse, så var der sjældent fest.

Jeg synes derfor også, at man ikke skal drikke sig ekstremt fuld hver weekend, da det bliver for meget, og især for din krop.

Dog er jeg mere eller mindre ligeglad hvornår man er hjemme, så længe man kommer sikkert hjem og at det ikke forstyrrer familieplaner eller skole.

Hvis man ikke drikker, så synes jeg ikke at man er et dydsmønster eller kedelig. Vi er alle forskellige, og har vores eget tempo. Men tror ofte, at man kan føle sig udenfor, hvis alle drikker. Jeg håber ikke, at jeg lyder for kedelig, da jeg selv elsker at feste, men kan selv huske fra da jeg var yngre, at jeg havde svært ved at styre mig selv og det skal man passe på med.

Kh
Tobias og Marie-Louise, Børnepanelet.

Spørgsmål

Hej Børnepanelet.
Jeg hader mørke - er jeg mærkelig?

Kh
Ina 12 år.

Svar

Hej Ina.
Først og fremmest skal du slet ikke tro, at det er mærkeligt at være bange for mørke. De fleste mennesker er bange for et eller andet. Og det er meget normalt ikke at være så tryg i mørke. For de fleste vil det gå over på et tidspunkt, og hvis det er, kan du sove med en dæmpet lampe eller en lavalampe.

Du kan også sove med døren på klem, hvis du synes, det er rart. Men bare prøv at tage det roligt og tænke på noget andet.

Jeg håber du finder ud af noget.

Kh
Tobias, Børnepanelet.