20. november 2018
På lungedagen den 15. november kan man få tjekket lungerne på Hvidovre Hospital og Rigshospitalet Glostrup - og flere andre steder. Arkivfoto: Kenn Thomsen
På lungedagen den 15. november kan man få tjekket lungerne på Hvidovre Hospital og Rigshospitalet Glostrup - og flere andre steder. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få tjekket lungerne på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få tjekket lungerne på Vestegnen
Vestegnen - 13. november 2017 kl. 12:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har du længerevarende hoste, åndenød eller pibende/hvæsende vejrtrækning? Så er det en god ide at få tjekket lungerne, da det kan være tegn på lungesygdom.

I anledning af den internationale lungedag den 15. november slår de lokale hospitaler i Hvidovre og i Glostrup dørene op og inviterer til gratis måling af lungefunktion og gode råd og vejledning om fx rygestop.

Der er lungetjek på Hvidovre Hospital fra kl. 13.00-15.30 i Vandrehallen, Center 2, Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre.

Der er lungetjek på Rigshospitalet, Glostrup fra kl. 11.00-15.00 i forhallen på Rigshospitalet Glostrup, Valdemar Hansens Vej 13, 2600 Glostrup.

Foruden de to lokale hospitaler, så er der mulighed for at få tjekket lungerne en lang række steder. Det gælder blandt andet en række apoteker, sundhedshuse og butikker i Søndagsavisen Vestegnens område. Blandt andet i Bilka i Hundige og Ishøj er der den 15. november mulighed for at få tjekket lungerne.

Op mod 600.000 danskere lider af en kronisk lungesygdom. Men cirka halvdelen ved det ikke selv, fordi de overser symptomer som fx hoste og åndenød. Har man haft hoste, slim fra lungerne og åndenød i mere end to måneder, kan det være symptomer på en kronisk lungesygdom. Hvis man reagerer i tide og en eventuel lungesygdom opdages, kan behandling og rehabilitering med rådgivning om blandt andet røgfrihed, træning, kost og vejrtrækningsøvelser sættes hurtigt ind.

Derfor er det vigtigt at få tjekket lungerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk