13. december 2017
En fødsel er en fødsel - uanset it-system. Aksel kom til verden på Hvidovre Hospital kl. 3.37.
En fødsel er en fødsel - uanset it-system. Aksel kom til verden på Hvidovre Hospital kl. 3.37.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En vé er en vé - uanset it-system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En vé er en vé - uanset it-system
Vestegnen - 18. marts 2017 kl. 10:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt gik glat da landets største fødeafdeling på Hvidovre Hospital gik på det nye it-system sundhedsplatformen natten mellem fredag og lørdag.

arrow Læs også: Hvidovre fik smertefri overgang til nyt it-system

Normalt fødes cirka 19 børn i døgnet på Hvidovre Hospital, men da hospitalet skiftede til nyt it-system (kl. 3 om natten), var der kun to fødsler i gang på fødegangen, og det gav jordemødrene ro til at koncentrere sig om alle de nye rutiner og arbejdsgange, som med ét indføres.

Det første barn, som skulle oprettes i det nye it-system, var Aksel, født kl. 3.37. Forældrene, Martin og Christina, havde godt hørt, der var nyt it på vej, men de tog det helt roligt. En fødsel er en fødsel, ligegyldigt hvilket it-system, begivenheden lander i, var deres holdning.

Og lille Aksel begyndte sit liv i Word (eftersom veerne gik i gang inden hospitalets overgang til det nye it-system), men senere på natten sad jordemoderen og overførte Aksel til sundhedsplatformens skærmbilleder, med en lille flok kolleger siddende bag sig for at kigge med.

»Vi er parate, og vi er blevet godt uddannet, men der er rigtig meget nyt at lære, og derfor er det en kæmpe fordel for os, at der ikke er så mange fødende lige i aften, men vi havde klaret den uanset hvad,« sagde vicechefjordemoder Vibeke Spring Lafrenz.

De næste fjorten dage har afdelingen ekstra støtte i form af såkaldte superbrugere, som medarbejderne hele tiden kan rådføre sig med. Eller som en jordemoder sagde med et grin til en af superbrugerne: »Jeg kommer bare til at suge mig fast på dig!«

Premierenatten på Hvidovre Hospitals fødeafdeling blev ved med at være fredelig: Kl. 8 lørdag morgen, var der stadig kun født to børn.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk