30. juli 2021
I Brøndby vil man primært forbedre linje 500S? stop ved stadion og ved Brøndby Strand Station.
gallery icon

Se billedserie

I Brøndby vil man primært forbedre linje 500S? stop ved stadion og ved Brøndby Strand Station.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En mere lækker busforbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mere lækker busforbindelse
Opdateret 21. juni 2021 kl. 15:24
Vestegnen - 21. juni 2021 kl. 13:42

Et projekt skal gøre det hurtigere og mere attraktivt at komme med buslinje 500S igennem Glostrup, Brøndby og Hvidovre.

Movia, Region Hovedstaden og Hvidovre og Brøndby kommuner er gået sammen om at opgradere buslinje 500S til en højklasset buslinje på strækningen fra Glostrup Station til Avedøre Holme.

Målet er, at det skal være hurtigere at komme mellem Avedøre Holme til Glostrup Station, særligt i myldretiden. Konkret vil man sikre, at linje 500S ikke holder unødigt for rødt lys og at bussen bedre kan betjene stoppestederne for de mange passagerer.

Desuden vil man forbedre rejseoplevelsen ved at lave forbedringer omkring busstoppestederne.

Fokus på stadion og station

I Brøndby vil man primært forbedre linje 500S' stop ved stadion og ved Brøndby Strand Station. Busstopstederne vil få en opgradering i form af brede busperroner med ny belægning, læskærme og siddemuligheder. Der bliver også plads til mere cykelparkering.

Ved S-togsstationen i Brøndby Strand vil man flytte stoppestedet ud på Borgmester Kjeld Rasmussens Boulevard, så bussen undgår at køre i sløjfe omkring stationen. Ud for Brøndby Strand Station vil man også etablere en ny signalreguleret cykel- og fodgængerkrydsning.

På strækningen til og fra Avedøre Holme i Hvidovre, vil der være fokus på, at busserne kan komme hurtigere frem, fx ved at køre i særlige busbaner.

Der vil også ske en opgradering af flere busstop på Avedøre Holme.

Blandt andet vil der ske forbedringer i den store og stærkt trafikerede rundkørsel ved kontorhuset på Avedøre Holme, hvor Stamholmen og Avedøre Havnevej mødes.

Letbane og bus løfter i fællesskab

Opgraderingen af buslinje 500S hænger sammen med letbanen, der i fremtiden vil løbe langs Søndre Ringvej i Brøndby. En opgraderet buslinje vil nemlig kunne øge passagertallet for både 500S og letbanen. Desuden vil en god busbetjening af Sportsbyen ved stadion og Brøndby Strand, der begge står for en større byudvikling, være af afgørende betydning.

Høring og borgermøde

Projektet med at opgradere buslinje 500S er i offentlig høring frem til søndag den 27. juni 2021. Da der har været stor offentlig interesse om projektet, har kommunalbestyrelsen i Brøndby besluttet, at der skal afholdes et borgermøde i høringsperioden.

Borgermødet afholdes digitalt på kommunens Facebookside torsdag den 24. juni 2021 klokken 17.15, hvor alle vil have mulighed for at deltage og stille spørgsmål til projektet.

Man forventer, at det konkrete arbejde med opgraderingen påbegyndes i 2022 og løber indtil slut 2024.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?