25. maj 2019
Mange politibetjente blev ramt af sten og andet kasteskyts.
gallery icon

Se billedserie

Mange politibetjente blev ramt af sten og andet kasteskyts.
Foto: BRAND-ISHOJ.DK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter vold fra fodboldbøller: Klub og fans hasteindkaldes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter vold fra fodboldbøller: Klub og fans hasteindkaldes
Vestegnen - 05. november 2018 kl. 12:19
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle de syv mænd, som søndag blev anholdt i forbindelse med urolighederne ved Brøndby-FCK-kampen på Brøndby Stadion, er blevet løsladt, oplyser Vestegnens Politi.

arrow Læs også: Politiet offentliggør billeder af fodboldbøller: Venter flere anholdelser

Politidirektør Kim Christiansen, Vestegnens Politi, kalder fodboldbøllernes adfærd fuldstændig uhørt og at det har absolut intet med afvikling af et sportsarrangement at gøre. Han vil nu hasteindkalde Brøndby IF, Brøndby Support og fangrupperingen Alpha til et møde.

- Det angreb på politifolk vi i går var vidne til, er helt og aldeles uacceptabelt, siger politidirektør Kim Christiansen.

I forbindelse med urolighederne søndag blev et stort antal betjente ramt af sten eller har anmeldt at de blev udsat for anden vold. Fem af betjentene blev efterfølgende behandlet på skadestue på grund af deres skader og en af dem blev efterfølgende hospitalsundersøgt. Flere betjente blev desuden efterfølgende tilset af en læge, som Vestegnens Politi måtte tilkalde til politigården i Albertslund. De havde alle mindre skader som følge af kasteskyts mm.

En af politibetjente, der blev ramt på ben og mave af sten, måtte indlægges, men er nu udskrevet. Politibetjenten er nu sygemeldt.

- Vores betjente går på arbejde for at hjælpe borgerne og for at skabe tryghed. At nogle af dem må ende arbejdsdagen på hospitalet på grund af nogle fodboldbøllers adfærd er helt uacceptabelt, siger Kim Christiansen .

Omfattende videomateriale

I alt syv personer blev anholdt i går. De blev alle løsladt i går aftes, men er fortsat sigtet.

Blandt de syv er en sigtet for vold mod politiet. En er sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at kalde en betjent ukvemsord. En anden blev sigtet for at skubbe til en betjent. Andre tre er sigtet, fordi de ikke ville oplyse deres navn. Den syvende anholdte var eftersøgt i anden forbindelse.

Vestegnens Politi er nu i gang med at gennemgå det omfattende videomateriale som ordensmagten altid laver i forbindelse med højrisiko-fodboldkampe.

- Vi har allerede sikret billeder af rigtig mange af voldsmændene og jeg kan garantere for, at der bliver sat tilstrækkeligt med ressourcer ind på at få bragt disse gerningsmænd til ansvar, siger Kim Christiansen .

Hasteindkalder til møde

Vestegnens Politi vil nu hasteindkalder Brøndby Kommune, Brøndby IF, Brøndby Support og Alpha supportgruppen til møde, samtidig med at Vestegnens Politi også er i tæt dialog med Rigspolitiet i forhold til tiltag i forbindelse med fremtidige højrisiko-fodbodkampe.

- Det er endnu for tidligt at pege på konkrete fremtidige tiltag. Men borgerne kan være vis på, at det er et område der bliver analyseret meget nøje endnu engang, siger Kim Christiansen.

arrow Uro efter fodboldkamp: Fængslet for at sparke politimand
20. december 2018 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:07
arrow Uro ved fodboldkamp: 23-årig anholdt for vold mod politiet
17. december 2018 kl. 14:32 Opdateret: kl. 14:32
arrow Efter fodbold-uroligheder: Dialog er vejen frem
08. november 2018 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:43