11. juli 2020
Politifolkene blev overdænget af forskelligt kasteskyts.
gallery icon

Se billedserie

Politifolkene blev overdænget af forskelligt kasteskyts.
Foto: BRAND-ISHOJ.DK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter fodbold-uroligheder: Dialog er vejen frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter fodbold-uroligheder: Dialog er vejen frem
Vestegnen - 08. november 2018 kl. 11:43
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens Vestegnens Politi er i gang med at efterforske den uro, der fandt sted efter kampen mellem Brøndby og FCK på Brøndby Stadion søndag den 4. november, mødtes parterne i det såkaldte Fair Play-samarbejde onsdag på Brøndby Rådhus.

arrow Læs også: Mistænkt i fodbolduro: Mødte selv op hos politiet

Der var tale om et hasteindkaldt møde oven på en søndag, hvor fem politibetjente kom til skade, og hvor syv personer blev anholdt.

På mødet deltog Brøndby IF, fangrupperne Brøndby Support og Alpha Brøndby, Vestegnens Politi og Brøndby Kommune. På mødet deltog også en repræsentant fra grupperingen »Fri Sport«.

Fodboldkampe på Brøndby Stadion afvikles i store træk uproblematisk og uroligheder i forbindelse med fodboldkampe i Brøndby er et særsyn, men søndag den 4. november gik det galt efter kampen mellem Brøndby og FCK.

I forbindelse med urolighederne blev et stort antal betjente ramt af sten eller har anmeldt at de blev udsat for anden vold. Fem af betjentene blev efterfølgende behandlet på skadestue på grund af deres skader og en af dem blev efterfølgende hospitalsundersøgt. Flere betjente blev desuden efterfølgende tilset af en læge, som Vestegnens Politi måtte tilkalde til politigården i Albertslund. De havde alle mindre skader som følge af kasteskyts mm.

- Det angreb på politifolk vi var vidne til, er helt og aldeles uacceptabelt. Vores betjente går på arbejde for at hjælpe borgerne og for at skabe tryghed. At nogle af dem må ende arbejdsdagen på hospitalet på grund af nogle fodboldbøllers adfærd er helt uacceptabelt, sagde politidirektør Kim Christiansen, Vestegnens Politi, efter urolighederne.

På onsdagens Fair Play-møde blev det drøftet, hvordan fortsat samarbejde kan dæmme op for lignende hændelser i fremtiden.

- Hændelserne efter søndagens kamp er dybt beklagelige, både for de tilskadekomne, for Brøndbyborgere, der følte sig utrygge, og for de 21.000 fodboldfans, der ellers havde en god eftermiddag på stadion. Det var alle enige om, siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

Han fortsætter:
- Vi har alle en stor kærlighed til fodbold - og mange af os har jo også et helt særligt forhold til Brøndby - og derfor har vi også en oprigtig interesse i, at det skal være en festlig og tryg oplevelse at gå til fodbold. Når stemningen er høj og følelserne sidder lidt uden på tøjet, så bliver mindre misforståelser og mangelfuld kommunikation noget af det, der kan fyre op under uoverensstemmelser. Alle parter var enige om, at det skal vi prøve at undgå fremover, siger Brøndbys borgmester.

- Der var derfor bred enighed om, at fortsat dialog er vejen frem. Det har en god effekt, at vi er på fornavne med hinanden og har en åben og respektfuld dialog - også selvom vi ikke altid starter med at være enige. Vi har derfor aftalt, at vi fremover vil mødes to gange årligt. Politiet og fangrupperne var også enige om, at kommunikationen forsøges styrket i situationer, hvor man står overfor hinanden, så konflikter ikke trappes op, men ned, fortæller Kent Magelund, borgmester i Brøndby.

»Fairplay - også udenfor banen«-aftalen er ikke bare den første af sin slags i Danmark, den er også enestående internationalt. Det hører til sjældenhederne, at politiet og de relevante parter har så tæt et samarbejde om at fremme positiv fankultur, som det er tilfældet i Brøndby.

arrow Uro efter fodboldkamp: Fængslet for at sparke politimand
20. december 2018 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:07
arrow Uro ved fodboldkamp: 23-årig anholdt for vold mod politiet
17. december 2018 kl. 14:32 Opdateret: kl. 14:32
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?