24. maj 2019
Brøndby satte sig igen på pokaltitlen. Foto: MortenO.com
gallery icon

Se billedserie

Brøndby satte sig igen på pokaltitlen. Foto: MortenO.com
Foto: Morten Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dramatisk finale: Brøndby genvinder pokaltitlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dramatisk finale: Brøndby genvinder pokaltitlen
Vestegnen - 16. december 2018 kl. 10:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brøndbys kvinder er danske pokalmestre i volleyball, efter de besejrede Holte IF i en medrivende og dramatisk finale, der bølgede frem og tilbage og skulle ud i ekstrabold i tiebreak for at finde en vinder ved Final 4 i Brøndby Hallen.

For 5. gang i træk stod Holte og Brøndby over for hinanden i pokalfinalen.

Holte havde en kort semifinale, mens Brøndby var ude i fem opslidende sæt. Det var ikke til at se på banen, hvor Brøndby var ovenpå. Efter holdene havde fulgtes ad i starten af 1. sæt gik Brøndby fra 15-14 til 20-14 og en sikker sætsejr 25-21.

Samme scenarie udspillede sig i 2. sæt, som stadig balancerede ved 13-13. Her vandt Brøndby de fire næste point og holdt fast frem til sætsejr 25-20.

Brøndby snuppede første point i 3. sæt, men derfra stod der Holte på det hele, og de regerende pokalmestre bandt knude på sættet 25-13.

Holte fortsatte de gode takter i 4. sæt, kom hurtigt på 6-0 og 11-2. Brøndby kom aldrig rigtig tæt på og kunne se Holte snuppe sættet 25-16 og dermed 2-2 i sæt.

Tiebreaktid i Brøndby Hallen, og Holte vandt 1. point i kapløbet til 15. Holte udbyggede føringen og bragte sig på 9-5 i en duel, hvor en forsvarsbold akkurat ikke ramte loftet i Brøndby Hallen. Bagud 6-13 så det sort ud for Brøndby, men så fandt de deres allerbedste spil frem, samtidig med at der gik gummiarm i Holte-holdet, og Brøndby udlignede til 13-13.

Holte misbrugte to, og Brøndby misbrugte en matchbold, inden Brøndby-spillerne kunne falde hinanden triumferende om halsen, da pointtavlen skiftede til 19-17 i deres favør.

Brøndby-anfører Eva Bang:
- Jeg er virkelig glad. Men jeg ved ikke helt, hvad der skete. Vi er nede i sækken, det ser virkelig sort ud, men alligevel har vi en eller anden tro på, at vi ikke skal give op og blive ved med at kæmpe, siger hun.

- Da vi så begynder at komme tæt på, begynder vi at tro mere og mere på det. Holte bliver mere og mere nervøse, det er sport, når det er bedst, siger Eva Bang.

Brøndby-træner Jens Bang:
- Der er så mange følelser involveret i den her finale, Vi er foran, vi er bagud. Efter så mange år i gamet tænker man, at man har lært at forstå kvinder, men nej. Det lærer man aldrig. Men jeg er lykkelig for, at vi vinder, siger Jens Bang.

Et andet hold fra Vestegnen havde også spillet sig frem til finalen. Det var herrerne fra Hvidovre Volleyball Klub. Det lykkedes dog ikke Hvidovre at komme helt til tops. Hvidovre-holdet måtte se sig slået af Gentofte Volley med sætcifrene 3-1.