4. august 2021
En mand er idømt 20 dages betinget fængsel for trusler mod sin ex-kæreste på Facebook.
En mand er idømt 20 dages betinget fængsel for trusler mod sin ex-kæreste på Facebook.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dømt for trusler på Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dømt for trusler på Facebook
Opdateret 26. april 2016 kl. 15:19
Vestegnen - 26. april 2016 kl. 06:45
Af Peter Erlitz

Det tog hårdt på en 21-årig mand fra Brøndby Strand, da hans nu forhenværende kæreste brød forholdet sidste år. Så hårdt, at han i en cirka to måneder lang periode skrev alvorlige trusler mod hende på Facebook.

Nu har den 21-årige netop fået dom i Retten i Glostrup. Han blev idømt 20 dages betinget fængsel, med en prøvetid på et år. Han modtog dommen.

Dommen i Retten i Glostrup viser, at der er en grænse for, hvad man kan skrive på Facebook, uden det får konsekvenser.

I dette tilfælde truede den 21-årige mand sin ex-kæreste - en 19-årig kvinde fra Glostrup - i perioden fra juni til august sidste år. Og der var tale om ganske alvorlige trusler. Blandt andet »Jeg flækker dig« og »Har fået nok af dig - du er død«. Manden holdt op med truslerne af sig selv.

Den 19-årige kvinde anmeldte truslerne til Vestegnens Politi, der senere tiltalte den 21-årige mand. I retten var han brødebetynget og tilstod, hvad han havde gjort. Det ændrede dog ikke på, at han fik en betinget fængselsstraf.

Det sker jævnligt, at folk dømmes for trusler på nettet og de sociale medier. Dommen fra Retten i Glostrup er udtryk for, at man ser lige så alvorligt på trusler via Facebook, som hvis truslerne var kommet i et brev, på en telefonbesked eller lignende.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?