23. juni 2021
To gråhajer blev fundet på stranden i Hvidovre. Arkivfoto
To gråhajer blev fundet på stranden i Hvidovre. Arkivfoto
Foto: Stephania van Lieshout / Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Døde gråhajer lå på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Døde gråhajer lå på stranden
Vestegnen - 05. juli 2017 kl. 09:07
Af Søren Arildsen

To gråhajer blev mandag fundet i Hvidovre. Den ene haj blev fundet af nogle roere tæt på Hvidovre Havn. Den anden haj blev fundet på stranden af kommunen. Det fortæller DR København.

En gråhaj kan blive op til to meter lang. Den lever i alle verdens have - inklusiv Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Hajerne foretrækker meget salt vand og lever som oftest i 40-400 meters dybde, hvor den fanger bundfisk. De er derfor yderst sjældne tæt på de danske kyster, hvor saltindholdet i vandet er lavt.

Ifølge Henrik Carl, der er fiskeekspert ved "Den blå Planet" kan det meget vel være en fisker eller en fiskehandler, som har smidt de to hajer i Hvidovre - måske i et forsøg på at lave "sjov" med gæster på stranden.

- Gråhajer bruges nogle gange til udstilling i f.eks. en fiskehandlers vindue, siger Henrik Carl til DR København. Han vil dog ikke afvise, at hajerne selv kan være svømmet ind i Øresund.

Fiskere har flere gange fanget gråhajer i danske farvande. Således fik en fisker tilbage i januar 2011 hele 26 hajer med i fangsten, da han fiskede i Øresund ud for Hornbæk.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?