22. juli 2019
Fem politikere deltog i dialogen om cykling og sundhed. Her ses fra venstre Lars Thomsen, Glostrup, Leif Pedersen, Albertslund, Morten Schou Jørgensen, Vallensbæk, Bettina Liv Moe, Høje-Taastrup og Merete Amdisen fra Ishøj.
Fem politikere deltog i dialogen om cykling og sundhed. Her ses fra venstre Lars Thomsen, Glostrup, Leif Pedersen, Albertslund, Morten Schou Jørgensen, Vallensbæk, Bettina Liv Moe, Høje-Taastrup og Merete Amdisen fra Ishøj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det starter med børnene: Cykling og sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det starter med børnene: Cykling og sundhed
Vestegnen - 10. marts 2019 kl. 07:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det blev en mere lydhør dialog end jeg havde turdet håber på, siger formanden for Cyklistforbundet på Vestegnen Christina Saadbye.

Hendes kommentar kommer på baggrund af en vestegnshøring, om hvordan cykling indgår i kommunens sundhedspolitik. Hun og resten af bestyrelsen havde forud for deres generalforsamling den 7. marts inviteret sundhedspolitikere fra de fem tilsluttede kommuner - Glostrup, Vallensbæk, Albertslund, Ishøj og Høje-Taastrup.

Alle kommuner var repræsenteret med en central placeret sundhedspolitiker, som tydeligvis alle havde forberedt sig grundigt og gjort sig klar til at se kommunens sundhedspolitik med cyklist-øjne.

Efter oplæggene var der en række indlæg og spørgsmål fra de 25 fremmødte cyklister. Det afslørede sig tydeligt, at alle kunne blive enige om behovet for at ændre vaner - ikke mindst hos forældre, som tit vælger den nemme løsning med at tage bilen og køre børnene til skolen, selv om såvel de voksnes som børnenes helbred ville have godt af den cykeltur. Der var også enighed om, at allerede fra børnehaven skal børn vænnes til at bruge cyklen, og at det er afgørende, at forældrene bakker dem op.

Det skal være nemmere og tryggere at tage cyklen, var et andet tema, hvor alle kunne være enige. Man skal ikke risikere at få stjålet sin cykel, fordi man cykler til stationen, det skal ikke være bøvlet at tage cyklen med i bus og letbane, og det skal gøres attraktivt at erstatte bilen med cyklen.

Alle politikerne var enige om at de havde fået noget med hjem at tænke over, og der var enighed om, at kommunerne og Cyklistforbundet på Vestegnen har en klar fælles interesse. Det blev aftalt, at det ikke er sidste gang, der skal være dialog mellem cyklistforeningen og politikerne.

Efter dialogmødet var der ordinær generalforsamling, hvor formanden kunne fortælle om et aktivt år hvor en lille kreds på en række måder har søgt at fremme cyklismens sag. Hun og resten af bestyrelsen blev genvalgt med det fromme ønske, at flere har lyst til at være aktive - gerne med ad hoc opgaver rettet mod børn og cykler. Formanden kan kontaktes via mailadressen christina.saadbye@gmail.com