22. april 2019
Vestegnens Politi var tirsdag til stede i et boligområde i Hvidovre. Årsagen var en fogedforretning.
Vestegnens Politi var tirsdag til stede i et boligområde i Hvidovre. Årsagen var en fogedforretning.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor var politiet i aktion: El skulle afbrydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor var politiet i aktion: El skulle afbrydes
Vestegnen - 10. oktober 2018 kl. 18:52
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både politi og ambulance var tirsdag formiddag til stede i et boligområde i Hvidovre. Det havde dog ikke noget at gøre med hverken skyderi eller anden kriminalitet at gøre.

Historien er faktisk ret enkel: Der var tale om en fogedforretning, hvor man på et tidspunkt stod i en situation, hvor det var nødvendigt med mere mandskab og særlige forholdsregler. Det oplyser Retten i Glostrup.

Fogedretten tvangsfuldbyrder krav mod borgere og virksomheder. Det kan være krav, som følger af lovgivningen, og det kan være krav, som følger af såkaldte fundamenter, eksempelvis gældsbreve eller domme afsagt af domstolene.

Når fogedretten tvangsfuldbyrder krav, skal politiet assistere fogedretten, hvis fogedretten vurderer, at der er behov for det. Politiet kan eksempelvis sørge for, at det er sikkert at gå ind i en ukendt bygning, og politiet kan sørge for, at personer, der er involveret i sagen, gør som fogedretten siger.

Tirsdag den 9. oktober kørte fogedretten ud til en bolig i Hvidovre, hvor et elforsyningsselskab skulle have adgang til lejligheden. Elforsyningen skulle afbrydes, fordi beboeren havde opsagt aftalen med elselskabet. Beboeren havde ikke reageret på elforsyningsselskabets henvendelser, og beboeren ville ikke give elforsyningsselskabet adgang til boligen.

Elforsyningsselskaber, eller andre virksomheder og private borgere, må ikke gå ind i private boliger, hvis ikke beboeren frivilligt lukker dem ind. Elforsyningsselskabet havde derfor anmodet fogedretten om hjælp til at få adgang til boligen, så elforsyningsselskabet kunne få adgang til elmåleren og afbryde forsyningen.

Beboeren åbnede ikke, da fogedretten bankede på. Det var derfor nødvendigt at tvinge sig ind i lejligheden. Fogedretten bad Vestegnens Politi om assistance, fordi det er politiet, der skal assistere fogedretten, hvis det er nødvendigt at tiltvinge sig adgang.

Politiet kunne ikke komme ind i boligen, fordi døren var barrikaderet. Der var ingen, der vidste, hvad der var i boligen, og der var heller ingen, der vidste, om beboeren var hjemme.

Vestegnens Politi vurderede derfor, at der skulle tilkaldes yderligere assistance, og at der skulle bruges særligt sikkerhedsudstyr, så der ikke var risiko for, at nogen kom til skade. Man stod simpelthen i en situation, som man ikke helt vidste, hvordan udviklede sig.

Det hele endte med, at politiet fik adgang til lejligheden i god ro og orden, og fogeden kunne derefter komme ind i lejligheden med elforsyningsselskabet, der fik afbrudt elforsyningen.