25. september 2021
Der er brug for frivillige alle steder på Vestegnen.
Der er brug for frivillige alle steder på Vestegnen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De fantastiske frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De fantastiske frivillige
Opdateret 28. april 2016 kl. 07:04
Vestegnen - 28. april 2016 kl. 07:02
Af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Hold den gode tone

Frivilligheden findes på stort set alle områder her på Vestegnen. Der er frivillige til de alvorlige opgaver, til de lidt mere sjove opgaver og til de nødvendige opgaver.

Ved fodboldkampene tænker de færreste af os nok over, at det er frivillige, der trækker en stor del af læsset. Oftest er det forældre til ungdomsspillere, der både sælger pølser og øl i boderne og rydder op på stadion dagen efter.

Mange plejecentre bruger også frivillige i tæt samarbejde med personalet. Især i takt med at kommunerne har mere fokus på, at ingen skal dø alene. Her bruges frivillige til at våge. Mange frivillige fungerer desuden som besøgsven, motionsven eller spiseven for de ældre medborgere. De hjælper også med at aktivere de ældre til f.eks. sangaftener og tager dem med på udflugt.

De fleste genbrugsbutikker herude drives af frivillige. De sørger for en sortering af tøj og driver forretningerne, som om de var helt almindelige ansatte. Samtidig findes der også IT-vejledere, der hjælper folk i alle aldre med at blive dus med computere, smartphones og tablets.

Vi kender alle de lokale Natteravne, som er nemme at kende i nattelivet med deres gule veste. Ungdommens Røde Kors bruger frivillige til bla. at hjælpe børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug eller vold. Det frivillige arbejde kan være alt fra lektiehjælp til hjælp på ferielejre.

Mange frivillige drives af den tilfredshed og glæde det giver, at gøre noget godt for andre. At være frivillig er givende for både andre og også én selv. At være frivillig giver ofte også et fællesskab med andre frivillige og et helt specielt netværk. Du kan både gøre en indsats for dine medborgere eller for lokalsamfundet.

Har du lyst til at være frivillig, så kan du kontakte de enkelte institutioner eller kommunen. Du kan også finde mange tilbud om at være frivillig på Internettet. Som regel er den eneste kvalifikation der kræves, at du har lyst til at gøre noget godt for andre. Der findes arbejde for stort set al slags frivillighed og du kan selv vælge, hvor mange timer du har lyst til at bidrage med.

Vi kender alle de frivillige og møder dem helt sikkert på en eller anden vis på Vestegenen. Om vi skal i biografen, ud i nattelivet eller i den lokale genbrugsbutik. Vi skylder en stor tak til disse frivillige, der får vores lokalsamfund til at køre rundt og hjælper flere forskellige slags mennesker. Husk at sætte pris på dem, næste gang du er i kontakt med en frivillig.

arrow Livet på Vestegnen: Er du fan af hjemmearbejde?
21. april 2021 kl. 18:07 Opdateret: kl. 17:52
arrow Livet på Vestegnen: Jeg savner min hverdag
13. marts 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 07:01
arrow Livet på Vestegnen: Hold kontakten
07. februar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 13:31
Stemmer du til kommunalvalget i år?