19. juli 2019
Danmarks længste kontorhus har fået nyt liv.
gallery icon

Se billedserie

Danmarks længste kontorhus har fået nyt liv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks længste kontorhus får nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks længste kontorhus får nyt liv
Opdateret 15. marts 2019 kl. 10:23
Vestegnen - 14. marts 2019 kl. 06:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den farverige entreprenør Bøje Nielsen kunne i 1982 indvie Danmarks længste kontorhus klos op ad motorvejen ved Avedøre Holme i den sydlige del af Hvidovre. Siden har huset - som den store Avedøre Havnevej går lige igennem - levet en omtumlet tilværelse.

I 2017 blev den næsten 300 meter lange bygning købt af det svenske ejendomsselskab Niam med omkring en tredjedel af de 75.000 kvadratmeter tomme. Men nu kan mæglervirksomheden Lintrup & Norgart A/S melde om to store udlejninger på i alt 4.000 kvadratmeter og forhandlinger om yderligere cirka 10.000 kvadratmeter.

- Det er udtryk for, at Niam har skabt nyt liv i bygningen. Der er ikke blot gennemført omfattende renoveringer og forbedringer i fællesfaciliteterne, som tæller personalerestaurant, café og mødecenter med loungeområder. På vores forslag har Niam også indrettet et showroom på 1.000 kvadratmeter, så mulige lejere kan opleve, hvordan man kan skabe et rustikt og innovativt kontormiljø med tjekkede designgulve og akustiske loftsbatts opsat direkte på betonloftet, så der skabes så meget loftshøjde som muligt, siger Jesper Norgart, partner i Lintrup & Norgart. Miso Film, der står bag en række tv-serier og film både herhjemme og i udlandet, benytter Cph Business Park som base for to store tv-serier og rykker ind med 50-60 arbejdspladser.

- Vi kendte ikke Cph Business Park, men så et stort banner på bygningen, da vi var ude til optagelser af tv-serien The Rain på Avedøre Holme. Beliggenheden er perfekt for os - uanset om vi skal køre mod øst, vest, nord eller syd for at filme. Udlejer er meget servicemindet, og ejendomsinspektørerne er super hjælpsomme. Alt bliver ordnet for os, det er som at tjekke ind på et hotel. Vi får nogle fine forhold til en favorabel pris, siger Claus Willadsen, som er lineproducer hos Miso Film, der fastholder sit hovedsæde på Nørrebro.

Den anden nye lejer er Conaxess Trade Denmark, som distribuerer en lang række produkter inden for blandt andet fødevarer og drikkevarer. Omkring 80 ansatte flytter til Avedøre Holme.

- Vores nuværende lokaler ligger i en ældre bygning, og vi ville gerne tjekke markedet. Det er en domicilejendom, så vi har selv alle udgifterne, mens vi i Cph Business Park får adgang til en række fælles faciliteter og samtidig får et helt nyt lejemål, indrettet efter vores ønsker - blandt andet med det rustikke look, som vi blev inspireret af i ejendommens showroom. Vi er en international virksomhed, så nærheden til lufthavnen er vigtig for os. Det samme gælder motorvejsnettet, og det er ret nemt at komme til og fra arbejdspladsen for vores medarbejdere, siger økonomidirektør Jacob Schilling. Hos Niam glæder udlejningschef Henrik Wagtberg over de to nye lejere:

- Vi vidste godt, at vi stod over for en stor opgave, da vi overtog ejendommen i 2017. Vi har fået renoveret bygningen og fx forbedret energiklassen fra D til B, og i samråd med Lintrup & Norgart har vi blandt andet skabt mere liv i centergangen gennem bygningen, opgraderet mødecentret, etableret udearealer, anlagt flere parkeringspladser og gjort ejendomsinspektørerne mere synlige, så lejerne lettere kan få hjælp. Nu har vi fået gjort et stort indhug i de ledige kvadratmeter. Blandt de eksisterende lejere er If Forsikring og Santander Bank, og der er stadig ledige lejemål fra 500-13.000 kvadratmeter i Cph Business Park. Lejeniveauet fra 775 kroner per kvadratmeter er markant lavere end fx i City og Ørestad.