26. oktober 2020
Professor Thomas Benfield fra Hvidovre Hospital er kommet på Dagens Medicins magtliste.
Professor Thomas Benfield fra Hvidovre Hospital er kommet på Dagens Medicins magtliste.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-Thomas på magtliste: - Det er absurd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-Thomas på magtliste: - Det er absurd
Vestegnen - 27. september 2020 kl. 11:06

Normalt er han bare Thomas fra den infektionsmedicinske afdeling på Hvidovre Hospital, der med praktiske blå crocks på fødderne går ned til sin smårodede professorhule, mens han hilser til højre og venstre på gangene.

arrow Læs også: Dagens nye Corona-tal: Antallet af smittede stiger igen

Det seneste halve år har professor Thomas Benfield fra Hvidovre Hospital dog fået status af en slags Vestegnens A-kendis på grund af utallige optrædener som Covid-ekspert i diverse medier. Radio, tv, artikler, sociale medier, podcasts, chats.

Kendisfaktoren har nu skudt Thomas Benfield ind som nummer 40 på Magtlisten i Dagens Medicin, en liste som tæller de 100 mest magtfulde mænd og kvinder i det danske sundhedsvæsen. Det er en placering, han selv står lidt uforstående overfor.

- Det er mærkeligt og absurd, at fordi man ofte er i medierne, så ryger man ind på en magtliste. Jeg laver jo det samme, som jeg altid gør, og jeg har ikke fået hverken mere magt eller højere løn for den sags skyld. Jeg er da glad for pladsen på listen, men jeg aner ikke, hvad jeg skal bruge placeringen til, griner professoren, som mener, at hans placering på magtlisten vil dale sådan cirka i takt med kurven over smittede i Danmark.

"Kan jeg smitte min kat?"

Tiden som kendis har altså ikke givet særlig meget rå magt til Thomas Benfield, men til gengæld har han fået en del oplevelser med sig i rygsækken.

- I starten skulle jeg give hver journalist en halv times biologiundervisning, fordi de intet vidste og måske kom fra at skrive om opera eller noget om togforbindelser i Jylland, men det er blevet bedre nu, fortæller infektionsmedicineren, som er blevet kaldt alt fra Corona-thomas til Benfelt, Bensild og Benfil.

Og Bensilden har været parat til at svare på alt. Især har det overvældende antal af spørgsmål om kæledyr overrasket ham, for eks: "Kan jeg smitte min kat" og "Har min kanin corona?". Og så har der været de mere private: "Kan neglelak transportere smitte - og hvad med oralsex".

- Jeg vil gerne bidrage til, at folk ved mere om infektioner, så jeg opfatter det lidt som en del af mit job at stille op, siger Thomas Benfield, som ikke gider sidde og se sig selv på skærmen, efter han har optrådt:

- Det har jeg ikke tid til, for jeg skal jo arbejde. Og nogle gange kan jeg slet ikke huske, hvad jeg har sagt hvor.

Far er i tv

Eksponeringen har været så intens, at han flere gange har været i TV-Avisen og i TV2 Nyhederne samme aften, inden for samme time.

Heldigvis bakker familien op om professoren, men den tomme plads ved middagsbordet bliver også bemærket:

- Det er da godt, du dukker op i fjernsynet, for så får børnene da set en lille smule til dig, sagde hans kone på et tidspunkt i foråret.

arrow Stærkere beredskab i kampen mod Covid-19
02. oktober 2020 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
arrow Tiltale: Snød med corona-hjælp
28. september 2020 kl. 12:04 Opdateret: kl. 12:04
arrow Her er de særligt hårdt ramt af coronasmitte
25. september 2020 kl. 06:35 Opdateret: kl. 18:08
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?