16. juli 2020
19-årige Mads Hermansen blev modtaget af familie og venner foran Vestskoven Gymnasium. Nu gælder det fodbolden i Brøndby IF.
gallery icon

Se billedserie

19-årige Mads Hermansen blev modtaget af familie og venner foran Vestskoven Gymnasium. Nu gælder det fodbolden i Brøndby IF.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brøndby-målmand med hue på: - Jeg er vant til at præstere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brøndby-målmand med hue på: - Jeg er vant til at præstere
Vestegnen - 29. juni 2020 kl. 16:53
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad er forskellen på at stå på mål for Brøndby IF, og så sidde i et eksamenslokale på Vestskoven Gymnasium i Albertslund? For der skal jo præsteres i begge situationer.

- At være målmand er jo noget, jeg træner hver dag og er vant til. At være til eksamen er altså ret meget udebane for mit vedkommende, og jeg var lidt nervøs, for jeg vil jo gerne gøre det godt. Til gengæld tror jeg, at det hjælper, at jeg er vant til at skulle præstere, fortæller 19-årige Mads Hermansen.

Og det gik også rigtig fint. Det blev til et 7-tal i engelsk, da Brøndby-talentet var oppe til sidste eksamen på Vestskoven Gymnasium, og dermed får Mads Hermansen en studentereksamen med et snit på godt 7. Ret godt gået i betragtning af, hvor meget fodbolden fyldt i dagligdagen.

Han roser Vestskoven Gymnasium:

- Jeg har jo ikke været der så meget, men på gymnasiet er de rigtig gode til at støtte og være på online, så jeg hele tiden har kunne følge med, siger Mads Hermansen. Han valgte netop Vestskoven Gymnasium, fordi der her var overensstemmelse med de ambitioner, han har både i forhold til skolen og fodbolden. Som konkurrencemenneske vil han præstere godt begge steder.

Fleksibel undervisning

Vestskoven Gymnasium i Albertslund - der er en del af Next Uddannelse - er Team Danmark uddannelsespartner. Det indebærer, at elitesportsudøvere på Vestskoven Gymnasium får de bedste vilkår for en fleksibel undervisning med plads til deres sport.

Det er denne ordning, som Mads Hermansen har nydt godt af. Han er en af mange elitesportsfolk, der har haft glæde ud af at kombinere sport og uddannelse - blandt andet fordi der er andet i hverdagen end lige sport. Samtidig er elitesportsfolkene med til at skabe positiv motivation og inspiration hos de øvrige elever på gymnasiet.

Fast mand i truppen

Mads Hermansen er et eksempel på vilje til at præstere både i skolen og på banen.

Da han blev hentet til Brøndby IF, tog han 10. klasse på Brøndby Idrætsefterskole - og startede efterfølgende på Vestskoven Gymnasium (som dengang hed Albertslund Gymnasium).

Og det er ikke alene uddannelsesmæssigt, at Mads Hermansen har taget nogle gevaldige skridt fremad.

Han har spillet sig til en ny kontrakt med Brøndby IF, som nu gælder til sommeren 2024. Og han er nu fast mand i Superligatruppen, hvor han er andenkeeper og dermed inde over kampene i Superligaen. Samtidig er han fast målmand på Brøndbys U19-hold.

Nu gælder det fodbold

Studenterhuen blev sat på hovedet på en solrig dag foran Vestskoven Gymnasium. Dagen var træningsfri for Superliga-truppen, så der var tid til at fejre studentereksamen med lidt god mad sammen med familie og venner.

Nu står den kun på fodbold, fortæller Mads Hermansen, der hele tiden har en ny kamp at se frem imod.

Han afslører dog, at han godt kunne være fristet til måske at kaste sig over andre muligheder ved siden af fodbolden.

- Jeg har altid godt kunne lide at skrive og læse, så måske noget med journalistik eller kommunikation, siger han.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?