16. juni 2019
Hvidovre har vedtaget en ny boligpolitik. Udfordringen bliver at skabe plads til udviklingen.
Hvidovre har vedtaget en ny boligpolitik. Udfordringen bliver at skabe plads til udviklingen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligpolitik med udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligpolitik med udfordringer
Vestegnen - 08. februar 2019 kl. 06:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Plads til flere, gode boliger til børnefamilier, unge, 50+ og ældre, huse med kvalitet og levende byrum. Det er de fire fokusområder i den boligpolitik, som kommunalbestyrelsen i Hvidovre nu har vedtaget.

- Nu har vi vedtaget en rigtig god boligpolitik, og med den i hånden skal vi i gang med at udvikle Hvidovre i den retning, som vi i kommunalbestyrelsen har besluttet. Det betyder blandt andet, at vi skal skabe plads til flere Hvidovre-borgere, og at der skal være gode boliger til fx unge, børnefamilier og dem, hvor børnene er fløjet fra reden, siger borgmester Helle Adelborg.

Hun er glad for, at det er lykkedes at få lavet den nye boligpolitik i et bredt politisk samarbejde.

Den nye boligpolitik skal udover at sætte retning for den kommunale udvikling, være et klart signal til investorer med interesse for Hvidovre, hvad kommunens prioriteter er, når der skal siges ja til konkrete projekter. »Det er mærkbart, at interessen for at investere i vores by er stigende. Boligpolitikken er et vigtigt instrument til at kickstarte byomdannelsen,« hedder det blandt andet i den nye boligpolitik.

Baggrunden for politikken er dels en efterspørgsel fra blandt andet yngre par og børnefamilier, der ønsker at bosætte sig i Hvidovre og realisere drømmen om et hus - og dels et politisk ønske om at sikre, at 50+ generationen har mulighed for at vælge at flytte i ny attraktiv bolig i Hvidovre, når de sætter huset til salg.

I kølvandet på vedtagelsen af boligpolitikken, vil et forslag om konkrete byudviklingsprojekter blive lagt frem i kommunalbestyrelsen.

- Vi ved, at der venter os en stor udfordring med at få skabt plads til at udvikle vores by med et varieret udbud af boligtyper, som politikken lægger op til, udtaler borgmester Helle Adelborg og tilføjer, at udviklingen skal ske i dialog med borgerne.