6. maj 2021
Cyklistforbundet inviterer børnefamilier til at dele sjove cykeløjeblikke i en konkurrence, hvor der er sat en flot, ny børnecykel med tilhørende hjelm på højkant. Se Cyklistforbundet.dk/vikancyklefamiliekonkurrencen
Cyklistforbundet inviterer børnefamilier til at dele sjove cykeløjeblikke i en konkurrence, hvor der er sat en flot, ny børnecykel med tilhørende hjelm på højkant. Se Cyklistforbundet.dk/vikancyklefamiliekonkurrencen
Foto: Mikkel Østergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehavebørn leger sig til at blive gode cyklister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehavebørn leger sig til at blive gode cyklister
Vestegnen - 01. maj 2021 kl. 11:21

I disse uger står den i børnehaver over hele landet på Trafikbanko, Kongens efterfølger og andre sjove cykellege. På Vestegnen er 17 børnehaver med.

Børnene leger sig til at kunne alt det svære og alt det vigtige på en cykel - holde balancen, tilpasse farten, læse de andres bevægelser, reagere hurtigt og huske at bremse.

For når børn skal ud i trafikken og øve sig i at cykle, skal de være så vante med cyklen, at de ikke bruger al energi på at koncentrere sig om at holde balancen.

- Børn skal kunne kigge sig over skulderen for at orientere sig og turde slippe styret med den ene hånd for at signalere, at de vil dreje, før de er klar til at blive sluppet ud i trafikken. Det lærer børnene med cykelleg, siger børneprojekt-leder i Cyklistforbundet, Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Leg cykelleg derhjemme

Cykelleg kan også leges derhjemme. Derfor har Cyklistforbundet samlet inspiration til alle forældre, der ønsker at hjælpe deres barn til at blive en glad og sikker børnecyklist, på cyklistforbundet.dk/foraeldre.

Med en løbecykel kan man så småt gå i gang med cykeltræningen, fra barnet er halvandet - to år, lyder det fra Cyklistforbundet:

- Det er en gave til børnene, når vi voksne lærer børn at cykle. At kunne cykle giver børn både selvværd og frihed, og med cykelleg bliver man hurtigt en glad og sikker børnecyklist, siger børneprojektleder i Cyklistforbundet, Mai-Britt Aagaard Kristensen.

Populær kampagne

Cyklistforbundet gennenfører kampagnen i samarbejde med Østifterne. Alle tilmeldte børnehaver får med kampagnen både legekort, plakater, diplomer og sjove overførselstatoveringer.

Vind en børnecykel

Cyklistforbundet inviterer børnefamilier til at dele sjove cykeløjeblikke i en konkurrence, hvor der er sat en flot, ny børnecykel med tilhørende hjelm på højkant.

Se hvordan du deltager på: Cyklistforbundet.dk/vikancyklefamiliekonkurrencen.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?