19. april 2019
Som et af de første steder i landet arrangerer Vallensbæk Kommune en bæredygtighedsfestival.
gallery icon

Se billedserie

Som et af de første steder i landet arrangerer Vallensbæk Kommune en bæredygtighedsfestival.
Foto: ASTRIDKBH
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blandt de første i landet: Festival for bæredygtighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt de første i landet: Festival for bæredygtighed
Vestegnen - 24. september 2018 kl. 10:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste uge af september vil Stationstorvet i Vallensbæk blive omdannet til en farvestrålende festivalplads.

Bæredygtighedsfestival i Vallensbæk er et arrangement, der vil emme af leg, læring og engagerende aktiviteter, der alt sammen rimer på bæredygtighed og FN's 17 Verdensmål. Det foregår den 29. september ved Vallensbæk Rådhus.

- Vi er en af de første kommuner i landet, som holder en bæredygtighedsfestival. Vi vil gerne tage klimaudfordringerne op lokalt og bidrage til at gøre verden til et bedre sted. Som grøn kommune er det vigtigt for os at tænke over, hvordan vi bruger klodens ressourcer på den bedst mulige måde - både nu og i fremtiden, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Verdensmålene er hele verdens fælles ambition for en bedre og mere bæredygtig fremtid. Med bæredygtighedsfestivalen sætter Vallensbæk Kommune streg under sit ønske om at bidrage positivt til denne udvikling.

På festivalen vil både skoler, virksomheder og foreninger præsentere bæredygtige initiativer på en ny og engagerende måde. Man kan få gode råd til, hvordan man med små ændringer i hverdagen kan leve mere bæredygtigt og gøre en forskel.

Aktiviteterne på festivalen spænder vidt. Man kan blandt andet designe og bygge fremtidens by i Lego-klodser, smage på innovativ fremtidsmad, bygge et insekthotel til sin egen have, deltage i konkurrencer og workshops og høre faglige debatter om FN's 17 Verdensmål. Man kan desuden møde en lang række lokale og nationale aktører.

Lørdag den 29. september er festivalen åben for alle fra kl. 10.00-16.00. I løbet af dagen vil der på scenen være flere debatter om bæredygtighed - også den helt jordnære.

Dagen forinden, det vil sige fredag den 28. september, står i skolernes tegn, når omkring 1.000 elever fra Vallensbæk bliver klogere på bæredygtighed, verdensmålene og globale udfordringer. Fredag er pladsen åben fra kl. 9.00-15.00.

Festivalen afholdes ved Vallensbæk Rådhus og alle er velkomne. Det er gratis at deltage.

Man kan læse mere på www.vallensbaek.dk