2. juni 2020
Cykel med max. køreglæde.
Cykel med max. køreglæde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Birgitte om cykelglæde på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birgitte om cykelglæde på Vestegnen

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

Opdateret 10. september 2014 kl. 16:11
Vestegnen - 10. september 2014 kl. 15:50
Af Bb2605.Blogspot.Dk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er mange forskellige muligheder for at komme rundt på Vestegnen. Der er en god og rimelig dækkende offentlig transport og et godt vejnet. Mest af alt er jeg dog vant til at cykle rundt.

Jeg voksede op uden bil i familien og med en indstilling til, at vi cyklede til alt, der lå i nærheden (og der er ret meget, der ligger i nærheden her på Vestegnen). I min familie er ens cykel et vigtigt transportkøretøj. Det blev brugt i alle årstider, alt slags vejr og den skulle altid være i orden. Cyklen skulle vaskes og pudses hvert halve år og det skulle jeg så vidt muligt selv klare som barn. Samtidig skulle den tjekkes for eventuelle løsdele (eger, kæde mv.) og strammes efter og smøres. Jeg lærte også ret tidligt at lappe min egen cykel og tænke cyklen som primær transportmetode.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen; Foråret er ikke i corona-karantæne

Det var cyklen, der bragte mig til skole - og senere uddannelse og job, - til svømning og fritidsinteresser, til familie og venner - og selvfølgelig hjem igen.

Det er ret nemt (og gratis) at komme omkring på cykel. Her på Vestegnen er der mange gode cykelstier, der er mulighed for at cykle direkte til skov og strand og der er vildt gode muligheder for at ramme noget natur eller landsby gadekær, som man bare ikke ville se på samme måde, som hvis man drønede forbi i bil. Jeg ved, at der også findes specielle baner og mulighed for at cykle en del off-road i skoven og på fæstningsanlægget. Dertil kommer at hele strandparken kan cykles fra ende til anden. Jamen hvor meget mere kan man ønske som inkarneret cyklist?!!

Jeg ved godt, at det ikke altid er lykken at cykle. Der er tit (altid?) modvind. Og man punkterer på de mest uheldige tidspunkter. Jeg er desuden en af dem, der tit bliver alt for varm eller kold, fordi jeg ikke kan finde ud af, at ramme det korrekte tøj til min cykeltur. Hjelmen husker jeg dog. Efter at have brugt år på at overvinde mig selv for at købe en hjelm, er jeg nu i den helt modsatte grøft. Altså dem, der nærmest ser skævt til de cyklister, der kører uden.

Jeg har faktisk lige investeret i en ny cykel og det er bare lykken. Anledningen er selvfølgelig lidt kedelig (jeg fik stjålet min anden cykel), men jeg er virkelig glad for min nye. En dejlig letvægtsudgave, hvor køreglæden er i top. Derfor håber jeg da også på et varmt og solrigt efterår, gerne med en masse medvind, på min vej ud i den smukke Vestegn.

arrow Livet på Vestegnen: Støt lokalt
19. maj 2020 kl. 06:43 Opdateret: kl. 06:38
arrow Livet på Vestegnen: Få gode klimavaner
05. april 2020 kl. 07:12 Opdateret: kl. 16:02
arrow Livet på Vestegnen: Lokalområder i forandring
18. januar 2020 kl. 06:57 Opdateret: kl. 14:41
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?