16. december 2018
Mange bilister ræsede forbi vejarbejde med høj hastighed.
Mange bilister ræsede forbi vejarbejde med høj hastighed.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bilister viste ikke hensyn til vejarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilister viste ikke hensyn til vejarbejdere
Vestegnen - 10. maj 2018 kl. 13:46
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet havde på forhånd varslet, at de ville stille en fotovogn op på Køge Bugt-motorvejen ved Karlslunde, hvor der lige nu er vejarbejde. Alligevel ræsede mange bilister forbi stedet - og 20 af dem mistede kørekortet på stedet.

Fotovognen målte hastigheder natten til torsdag, hvor det fysiske vejarbejde var i gang. Af hensyn til vejarbejderne var der en hastighedsgrænse på 50 kilometer i timen forbi arbejdsstedet - og alligevel blev der målt hastigheder på over 130 og 140 kilometer i timen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

I løbet af natten til torsdag blitzede fotovognen 415 bilister, som kørte for stærkt. Tyve bilister kørte mere end ét hundrede procent for stærkt, og det betyder en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Midt- og Vestsjællands Politi havde på forhånd advaret bilisterne på Køge Bugt-motorvejen i Karlslunde mod automatisk fartkontrol de kommende dage.

Frem til mandag den 14. maj kl. 07.00 vil der blive foretaget slutreparation af slidlaget på Køge Bugt-motorvejen i sydlig retning, på en cirka to kilometer lang strækning ved viadukten til Karlslunde Centervej.

tidsrummet mellem kl. 19.00 og 04.00 vil der på stedet være hastighedsbegrænsninger til 50 kilometer i timen mens det fysiske vejarbejde er i gang. I dagtimerne, hvor arbejdet ligger stille - men hvor der er indsnævret til to spor - vil der være hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.

Den automatiske fartkontrol hos Midt- og Vestsjællands Politi støtter op om vejarbejdet og om kampagnen »Pas på min far« og vil måle blandt andet om natten, hvor det fysiske vejarbejde foregår.

»Hermed er bilisterne advaret, hvilket forhåbentlig øger trafiksikkerheden på stedet,« lød det fra Midt- og Vestsjællands Politi. Og det var altså ikke en advarsel, som alle bilister tog til sig.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk