30. maj 2020
Ishøj har den senere tid været plaget af bilbrande, og det kan få indflydelse på forsikringsprisen. Foto: www.brand-ishøj.dk
Ishøj har den senere tid været plaget af bilbrande, og det kan få indflydelse på forsikringsprisen. Foto: www.brand-ishøj.dk
Foto: BRAND-ISHOJ.DK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bilbrande kan få bilforsikringen til at stige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilbrande kan få bilforsikringen til at stige
Opdateret 15. januar 2019 kl. 13:09
Vestegnen - 15. januar 2019 kl. 12:58
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nogle få personers idiotiske og kriminelle afbrænding af person- og varebiler i Ishøj - eller andre steder - kan gå ud over helt almindelige bilejere i samme område.

arrow Læs også: Efter bilbrande: Undersøger overvågning

Det sker med jævne mellemrum, at et område plages af bilbrande. Den seneste tid har det været Ishøj, hvor et større antal person- og varebiler er blevet brændt af. Det er ikke kun gået ud over selve bilen, hvor der er påsat ild, i flere tilfælde har parkerede biler ved siden af blevet skadet af varmen eller flammerne.

Har man en kaskoforsikring på bilen, så dækker forsikringen som udgangspunkt sådanne skader, selv om den enkelte i de fleste tilfælde må punge ud med et beløb i selvrisiko og desuden har en masse besvær.

Det er ikke nødvendigvis kun den enkelte bilejer, som rammes. Også andre i samme område kan få en forhøjet forsikringspræmie.

- Det har betydning på præmiestørrelsen, hvilket postnummer, man bor i, fortæller Anja Lintrup Sørensen, der konsulent i Forsikringsoplysningen.

- Forsikringsselskaberne kigger, som en af flere parametre, på skadesudviklingen i de enkelte postnumre, og dermed på risikoen, tilføjer hun.

Tjek priserne
Og en lang række bilbrande og skader kan med andre ord påvirke forsikringspræmierne.

Om de enkelte selskaber ser på endnu mindre områder, er ikke noget, som meldes ud. Det er op til de enkelte selskaber, om de vil gøre forskel på forsikringspræmierne fra område til område inden for samme postnummer.

- Det bedste råd til forbrugerne er at tjekke priserne og vilkårene hos forskellige selskaber, understreger Anja Lintrup Sørensen.

Ishøj har siden midten af december været ramt af en lang række bilbrande, og i følge Vestegnens Politi er de alle påsatte.

Vestegnens Politi er i gang med en større efterforskning, hvor man også undersøger tekniske spor og effekter, der er fundet ved gerningsstederne. Samtidig har politiet appelleret til, at alle med viden om bilbrandene kontakter politiet med oplysninger.

arrow Justitsministeren skal give svar om bilbrande
03. februar 2019 kl. 16:30 Opdateret: kl. 16:30
arrow Ny bilbrand: Mand i sort tøj efterlyses
31. januar 2019 kl. 21:23 Opdateret: kl. 21:23
arrow Efter mange bilbrande: Nedsætter udvalg for at øge trygheden
30. januar 2019 kl. 13:31 Opdateret: kl. 13:31
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?