18. oktober 2019
Retten i Glostrup har dømt en 21-årig mand skyldig i falsk anmeldelse og tyveri af særlig grov beskaffenhed.
Retten i Glostrup har dømt en 21-årig mand skyldig i falsk anmeldelse og tyveri af særlig grov beskaffenhed.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anmeldte væbnet røveri: Nu dømt for tyveri til en halv million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anmeldte væbnet røveri: Nu dømt for tyveri til en halv million kroner
Vestegnen - 13. juni 2019 kl. 06:22
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En sen eftermiddag i januar ringede en 21-årig lastbilchauffør til alarmcentralen hos Vestegnens Politi og anmeldte, at han havde været udsat for et væbnet røveri, og at elektronik for cirka en halv million kroner var forsvundet.

Nu er den 21-årige blevet dømt skyldig i falsk anmeldelse, og i, sammen med andre personer, at have begået tyveri af særlig grov beskaffenhed.

Retten i Glostrup idømte ham en straf på et års fængsel, hvoraf de ni måneder blev gjort betinget, blandt andet med vilkår om samfundstjeneste.

Anmeldelsen gik på, at den 21-årige havde været udsat for væbnet røveri, og at gerningsmændene havde tømt den lastbil, han kørte i.

Han skulle fra en virksomhed i Nordsjælland og til en transportvirksomhed på Avedøre Holme i Hvidovre. Fragten bestod af elektronik til en samlet værdi på cirka 500.000 kroner - men varerne nåede aldrig frem.

Vestegnens Politi rykkede massivt ud til Kystholmen i Hvidovre, hvor den tomme lastbil stod, og satte gang i en større efterforskning.

Den førte til, at politiet i begyndelsen af april anholdt den 21-årige, som efterfølgende blev varetægtsfængslet.

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi har efterfølgende tiltalt den 21-årige mand for, sammen med andre gerningsmænd som politiet endnu ikke har identificeret, at have stjålet varerne, og han var også tiltalt for falsk anmeldelse af det væbnede røveri.

Den 21-årige har under sagen nægtet sig skyldig, og han tog betænkningstid med henblik på en eventuel anke til Østre Landsret.

Retten i Glostrup satte den 21-årige på fri fod efter dommen.