27. februar 2020
En 55-årig mand fra Rødovre er blevet dømt for at groome syv piger i alderen 12-15 år. Foto: Katrine Wied
En 55-årig mand fra Rødovre er blevet dømt for at groome syv piger i alderen 12-15 år. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anke hjalp ikke: Skal i fængsel for at krænke syv piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anke hjalp ikke: Skal i fængsel for at krænke syv piger
Vestegnen - 28. januar 2020 kl. 13:26
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det hjalp ikke en 55-årig mand fra Rødovre at anke en dom fra Retten i Glostrup, hvor han blev kendt skyldig i at have groomet syv piger i alderen 12-15 år.

Østre Landsret har netop stadsfæstet dommen på ét års ubetinget fængsel.

Groomingen fandt sted på kommunikationsmediet Skype, hvor han med en falsk profil udgav sig for at være en 16-årig dreng.

Over tid i løbet af 2016 lokkede han pigerne til at vise sig for ham via webcam i meget private blufærdighedskrænkende situationer mindst 70 gange - heraf optog og gemte han mindst 20 film med krænkelserne.

Vestegnens Politi kom ind i sagen, da en af pigerne og hendes forældre i september 2016 gik til politiet. Efterforskningen pegede mod den nu 55-årige mand i Rødovre, og politiet foretog i begyndelsen af 2017 en ransagning af hans hjem. Der var tale om en ganske omfattende efterforskning, og det var igennem den, at politiet fandt frem til de øvrige piger.

- Der er tale om en grov forbrydelse, hvor en voksen - en såkaldt »groomer« - opbygger tillid til børn og unge for at udnytte dem. Det er vigtigt, at man som barn og forælder er skeptisk overfor nye, ukendte venner på nettet - og siger nej, hvis nogen beder om nøgenbilleder eller film med seksuel aktivitet, lød det fra anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi, da dommen i Retten i Glostrup var afsagt tilbage i maj 2019.

Den 55-årige mand, der ikke tidligere har været i konflikt med loven, har ikke været varetægtsfængslet under sagens behandling. Han kan nu se frem til at blive indkaldt til afsoning af den ubetingede fængselsstraf.