27. januar 2021
Som et led i strategien vil der på den nye genbrugsstation med tiden blive mulighed for direkte genbrug, så man som borger kan aflevere og afhente genstande, som har en genbrugsværdi.
Som et led i strategien vil der på den nye genbrugsstation med tiden blive mulighed for direkte genbrug, så man som borger kan aflevere og afhente genstande, som har en genbrugsværdi.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle byens kræfter skal hjælpe til med at blive mere bæredygtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle byens kræfter skal hjælpe til med at blive mere bæredygtig
Vestegnen - 03. december 2020 kl. 06:48

Rødovre Kommune vil nu bede borgere, foreninger og virksomheder om at være med, når der skal udvikles nye ideer til, hvordan byen kan blive mere bæredygtig.

Det handler ikke kun om miljø og klima, men også om demokrati, økonomi, kultur og det sociale område. Der skal arbejdes med bæredygtighed inden for alle områderne, og det er tænkt sammen med FN's verdensmål.

- Vi skal tage ansvar for den verden, vi efterlader til de kommende generationer. Derfor er bæredygtighed en vigtig del af fællesskabet. Det bliver helt centralt for udviklingen af Rødovre i de kommende år, siger borgmester Britt Jensen.

I forbindelse med vedtagelse af den nye strategi etablerer Rødovre Kommune et nyt bæredygtighedslab. Her kan alle få hjælp og sparring til at udvikle en idé, der kan støtte den grønne omstilling eller et af FN's verdensmål.

Eksempler på bæredygtighed i Rødovre
  • Bæredygtighed skal indarbejdes i fremtidige planer og politikker - f.eks. en ny idrætspolitik og erhvervspolitik.
  • Understøttelse af alternativer til benzin-bilismen, f.eks. ved at skabe bedre muligheder for cyklisme og for brugen af elbiler. Rødovre Kommune skal næste år udvikle en ny cykelstrategi.
  • Bedre kollektiv trafik. Letbanen kommer til Rødovre Nord og forventes færdig i 2025. Rødovre Kommune arbejder for at styrke den kollektive trafik og få en metrolinje til det centrale Rødovre.
  • Bedre miljø omkring vejene. Der skal være grønne rabatter langs indfaldsvejene, der kan skabe mere biodiversitet i byen. På vejene skal der lægges støjreducerende slidlag, der kan nedsætte støjbelastningen for beboerne omkring vejene.
  • På den nye genbrugsstation vil der med tiden blive mulighed for direkte genbrug, så man som borger kan aflevere og afhente genstande, som har en genbrugsværdi.
  • Der er også fokus på økonomisk bæredygtighed og langsigtede investeringer. I stedet for at vente med at renovere kommunens bygninger og veje til de virkelig trænger, vil man investere i god tid.

- Det bliver et kreativt rum, hvor man kan afprøve nye idéer. Rødovre Kommune stiller videnspersoner til rådighed, som kan bidrage med sparring og rådgivning. Alle idéer, der kan gøre Rødovre mere bæredygtig, er velkomne. Vi får de bedste løsninger, når vi samler alle gode kræfter, siger Britt Jensen.

Det er hensigten, at nogle af idéerne skal udvikle sig til lokale partnerskaber, hvor borgere, virksomheder, foreninger og kommunen samarbejder tæt.

Det nye tiltag er en del af 'Rødovrestrategien', som beskriver, hvordan Rødovre Kommune ønsker at arbejde med bæredygtighed inden for fem områder: demokrati, miljø, økonomi, kultur og det sociale område.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?