23. februar 2020
Vångaskibet bliver genskabt som en gigantisk vandsten og flyttet til et grønt område ved Rødovre Skøjte Arena ud til Rødovre Parkvej.
Vångaskibet bliver genskabt som en gigantisk vandsten og flyttet til et grønt område ved Rødovre Skøjte Arena ud til Rødovre Parkvej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 tons kunstværk vækkes til live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 tons kunstværk vækkes til live
Vestegnen - 09. oktober 2019 kl. 06:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rødovre Kommune har besluttet at ofre 800.000 kroner på at flytte den enorme granitskulptur »Vångaskibet« og genetablere den med rindende vand.

I dag står kunstværket anonymt placeret bag en skole.

Rødovre Kommune har de seneste år afsat 1,5 millioner kroner om året til indkøb af kunst i byens rum. Næste år bliver det blandt andet et lokalkendt kunstværk, som får nyt liv og bliver mere synlig i bybilledet.

Den store granitskulptur Vångaskibet fra 1979 bliver nemlig genskabt som en gigantisk vandsten og flyttet til et grønt område ved Rødovre Skøjte Arena ud til Rødovre Parkvej. Skulpturen har i dag en anonym placering bag Skovmoseskolen.

Stenen til skulpturen er sprængt ud af en klippe ved Vånga i Blekinge i Sverige. Stenen er 4,4 meter høj og skulle efter sigende veje cirka 40 tons.

Vångaskibet blev i 1979 placeret ved Skovmoseskolens daværende indgang. Skolen har siden dengang fået ny indgang, og kunstværket står derfor i dag på en asfaltplads bag skolen.

- Det er vigtigt, at vi har kunst i byens rum, så det kommer alle i Rødovre til gode. Vi skal have kunsten frem på pladser og i parker, ved skoler og i boligområder. Vi har nogle flotte kunstværker allerede, som vi sætter stor pris på. Vångaskibet er ét af dem, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget i Rødovre, Lene Due.

Det er kunstnerne Mogens Møller, Stig Brøgger og Hein Heinsen, der har lavet skulpturen. De tre kunstnere har sammen lavet flere kunstværker, blandt andet Frihedens Port ved Friheden Station i Hvidovre og Fredens Port i Fredens Park ved Sortedam Dossering.