16. juli 2020
Indbyggere i Mumbai ser på fotos og oplysninger om en 27-årig dyrlæge, der formodes at være blevet voldtaget og dræbt af fire mænd. Tusinder har demonstreret uden for en politistation i Hyderabad for at få udleveret de mistænkte i sagen.
Indbyggere i Mumbai ser på fotos og oplysninger om en 27-årig dyrlæge, der formodes at være blevet voldtaget og dræbt af fire mænd. Tusinder har demonstreret uden for en politistation i Hyderabad for at få udleveret de mistænkte i sagen.
Foto: Indranil Mukherjee/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udbredt harme i Indien efter nyt voldtægtsdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udbredt harme i Indien efter nyt voldtægtsdrab

Demonstranter kræver at få udleveret fire mænd, som er mistænkt for at have voldtaget og dræbt ung dyrlæge.

Verden - 02. december 2019 kl. 08:56
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spændinger tager til i Indien efter en påstået gruppevoldtægt og drab på en 27-årig dyrlæge i byen Hyderabad.

Tusinder har demonstreret uden for en politistation i Hyderabad for at få udleveret fire mænd, som er mistænkt i sagen. Der har også været demonstrationer andre steder, og sagen vækker national opsigt, da der i de seneste år har været stadig mere fokus på voldtægter og kvindedrab i landet.

arrow Læs også: Indisk politi dræber fire mænd mistænkt for drab og voldtægt

Kvindens forkullede lig blev fundet torsdag i forstaden Shadnagar, der ligger nær Hyderabad i det centrale Indien.

Kvinden havde forladt sit hjem på cykel omkring klokken 18.00 for at tage ud til en opgave. Hun ringede senere hjem til sin familie og sagde, at hun var punkteret, og at en lastbilchauffør havde tilbudt hende hjælp. Derefter kunne ingen komme i kontakt med hende igen.

Hendes lig blev fundet dagen efter.

Politiet siger, at det er vanskeligt at finde klare beviser i sagen, men myndighederne formoder, at kvinden blev voldtaget og dræbt.

De fire mænd er indtil videre fængslet for 14 dage.

Offerets mor har krævet, at de fire mænd bliver brændt levende, skriver avisen The Times of India. Mødrene til to af de anholdte har også krævet dem idømt meget hårde straffe, hvis de er skyldige.

- I giver dem, hvilken straf I vil. Jeg har også en datter, siger en af dem til nyhedsbureauet The Press Thrust of India.

På sociale medier var kvindens navn fredag det mest omtalte. Titusinder krævede gerningsmændene straffet, og mange harcelerede over, at der i retssystemet er en stærk tendens til at erklære voldtægtsofre for "promiskuøse".

Mange har givet udtryk for harme på Twitter under #HangRapists (Hæng voldtægtsmænd).

Med henvisning til gruppevoldtægten og drabet på den unge kvinde i New Delhi for syv år siden skriver Bollywood-skuespilleren Akshay Kumar i et tweet: Vi må have en strengere lovgivning. Dette må STOPPE".

Indiens Nationale Kvindekommission har fordømt episoden, og lederen af den, Rekha Sharma, siger, at der er indledt en nådesløs efterforskning for at få de skyldige straffet.

arrow Voldtægtsoffer stukket i brand på vej til retten i Indien
05. december 2019 kl. 13:36 Opdateret: kl. 13:38
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?